avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un vecin agresor m-a deposedat cu forța de un bun, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un vecin agresor m-a deposedat cu forța de un bun, este tâlhărie?

Un vecin agresor m-a deposedat cu forța de un bun

Pe 17.06.2022 am cules niște caise din curtea comună, mai mult am cerut voie persoanei care a pus copacul P. Sandu și care il îngrijește de ani buni, însă vecinul agresiv a găsit motiv să mă necăjească din nou, a coborât de la etaj pe motiv că eu nu am dreptul să culeg din acel pom, m-a deposedat prin violență, practic mi-a smuls cu forța plasa din mână și dorea să plece cu ea, i-am explicat că ceea ce face se numește furt și a aruncat fructele la rădăcina copacului, apoi a încercat să dreagă situația precum că eu aș fi cel nesimțit când de fapt dintotdeauna el acționează la fel.. se poate încadra acțiunea lui la fapta de tâlhărie?
(bunurile/fructele culese imi aparțineau, stau la adresa cu acte in regulă plătesc toate utilitățile inclusiv apa care este la comun si cu care proprietarul pomului Nenea Sandu udă pomul aproape zilnic.?
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 14:51, 19 August 2022
În esență, ar fi tâlhărie cf legii penale.
Dar, fiind vorba de caise sunt multe de analizat.

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
gi-jane2, moderator
Nu știu cum să formulez plângerea pentru că Literalmente, legea spune că este vorba de tâlhărie, chiar dacă este vorba de un pom pe un spațiu comun, practic caisele culese erau dreptul meu/bunul meu.
"Tâlharia, consta în furtul savârsit prin întrebuintarea de violente sau amenintari ori .... furtul urmat de întrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru înlaturarea urmelor infractiunii, ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea."
Vecinul este un agresor care a făcut în aceași zi un "concurs" de infracțiuni, Tâlhărie, Amenințări cu moartea 'te bag in canal" "îți dau cu parul in cap și te las lat' apoi recunoaște că nu m-a lăsat să iau nici o caisă din pom pentru că nu am niciun drept in curtea comună Discriminare (dând un exemplu concret că era încă supărat că i-am chemat poliția pe cap pentru că a făcut grătar, grătare făcând de fiecare dată fără să ma anunțe să închid geamurile), acesta este un agresor și încercă să domine (cu țipete, amenințări comportamente barbare de junglă), pentru ca toți vecinii să-l lase să facă ce dorește cum postește indiferent pe cine deranjează, iar când altcineva nu ii se supune la primele cuvinte il agresează in cazul de față ma deposedat de o plasa unde aveam si un lighean de plastic și a vrut să ducă in casa lui, i-am explicat de două ori că ceea ce face se numește furt, moment in care a vărsat plasa, împrăștiind caisele sub pom încercând să elimine probele care il incriminau.. aducând-usi aminte că (eu fiind satul de agresivitate lui), apelez la poliție și ii explic de fiecare data când acțiunile lui încalcă legea. Încercând să-i deschid mintea întunecată și needucată.
Acesta are o strategie seacă menționd întotdeauna minciuni atunci când vine poliția și când știe că înregistrez precum "nu ți-e rușine", încercând să deturneze adevărul, declarând că nu mi-a făcut nimic și începe să se laude la câte face el și eu nu.
Considerând că are dreptatea in tot ceea ce face sau zice, de cele mai multe ori încercând să mă instige prin jigniri, mă strânge de gât, își ridică mâinile peste capul meu să mă sperie.. aleargă spre mine, mă împinge etc

De față cu poliția si el si Soția sa au declarat "Credeti-mă in pun jos și-l omor" .. pe tatăl meu l-au aruncat pe scări dar nu l-au omorât, deci nu est vorba de nesimțire de o greșeală umană cu de infracțiuni motivate de ură.
Toate fiind infracțiuni contra libertății persoanei, dețin dovezi video.
Un avocat ar fi necesar pentru a trece la acțiunea civilă dacă poliția sau justiția considera faptele lui că fiind normale sau care nu intră pe legea penală. Eu le scriu aici dacă într-o zi își duce la bun sfârșit dorința de a mă omorâ cineva sa știe realitatea. Tot de față cu alt echipaj de poliție le zice acestora "fac ceea ce n-am făcut niciodată" in ideea că vrea să mă omoare. Deși nu are niciun motiv pentru a gândi astfel.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În esență, ar fi tâlhărie cf legii penale.
Dar, fiind vorba de caise sunt multe de analizat.



Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
Cretu Jan Marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tâlhărie, furt sau deranjarea ordinii publice?! cine știe? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Tâlhărie, furt sau deranjarea ordinii publice?! Acum două zile un vecin mi-a luat sacoșa (cu caise), cu forța din mână și ma amenințat, apoi a ... (vezi toată discuția)
Ajutati ma sa-mi raspund la o intrebare pauldorin87 pauldorin87 actiune in tren,noaptea,2 persoane. una fura poseta,a 2 pers undeva pe hol,departe de usa compartimentului. prima pers intra in compartiment,victima vorbea ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridică trailer1234 trailer1234 Buna seara! In cazul in care un agresor opreste doua persoane, le ameninta ca in cazul in care nu ii vor da bunurile le va ucide, pe una o deposedeaza de un ... (vezi toată discuția)