avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Tatal meu a decedat din pacate acum cativa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Tatal meu a decedat din pacate acum cativa ani. A ...

Buna ziua,
Tatal meu a decedat din pacate acum cativa ani.
A fost casatorit legal cu mama timp de o perioada foarte indelungata.
Mama are 2 copii din o casnicie anterioara, la momentul cand s-a recasatorit cu tata ei erau mici. Dupa o perioada, m-am nascut eu deci 3 frati in familie.
Nu exista nici o succesiune sau testatment.
Dupa decesul mamei, cum este corect dpdv legal sa se imparta bunurile ramase?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:08, 19 August 2022
La moștenirea tatălui dvs va veni mama dvs, în calitate de soț supraviețuitor și dvs, iar dvs veți moșteni 3/4 din 1/2, iar mama 1/4 din 1/2. Cealaltă cotă de 1/2 este cota mamei, în calitate de soție supraviețuitoare, cotă care se va împărți la decesul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Sarasofia Sarasofia Buna ziua ,am si eu o intrebare va rog ,mama a decedat acum 10 ani casa apartinea jumate mamei si jumate bunici materne dupa decesul mamei sa facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenire T Cessy T Cessy Tata a decedat. Succesiunea nu a fost facuta. Exista un apartament, o masina si un loc cu casa la tata( mostenirea din partea parintilor tatalui).Mama se ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)