avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buletin Provizioriu fara niciun act
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buletin Provizioriu fara niciun act

Buna ziua!Viitorul meu socru are o problema foarte grava de sanatate, depistata ieri. A refuzat internarea in spital pe motiv ca nu este asigurat ( nu lucreaza, are buletinul pierdut si certificatul de nastere de mai bine de 10 ani) si ca nu avem bani sa-i platim operatia si spitalul. Eu si fiul sau nu dorim sa-l lasam asa si l-am convins sa se opereze, ne-am documentat si vrem sa-l asiguram.O sa platim saptamana urmatoare taxa la anaf si apoi il inregistram la casmb. Intrebarea mea este, fiind o problema grava ce trebuie o operatie rapida, care e sansa sa-i elibereze un buletin provizioriu ( cu care sa ne prezentam la anaf) avand in vedere ca el nu are, in prezent, nici macar un act care sa dovedeasca cine este? ... Stiu ca pentru duplicat certificat de nastere, este nevoie de buletin, deci nu merge nici asa. Singurul act ar fi certificatul de nastere ai fiului lui, unde scrie doar numele. :( Este vorba despre un anevrism ce are nevoie de interventie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
whitecristal14, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:34, 20 August 2022
Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate este de un an. Actele se depun la serviciul public comunitar de evidentă a persoanelor pe raza căruia solicitantul are domiciliul sau reședința.
Documente necesare
- cererea pentru eliberarea actului de identitate,
- documentele deţinute, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui de familie şi a prenumelui, a datei de naştere, a stării civile, a cetăţeniei române, a adresei de domiciliu/adresei de reşedinţă, original şi copie,
- 3 fotografii color, mărimea 3 × 4 cm, având la bază o bandă albă de 7 mm,
- chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate provizorii,

Așadar, obșineți rapid un duplicat de pe certificatul de naștere și faceți cerere de emitere a cărții provizorii.
Cred că puteți să obțineți și o carte de identitate normală într-un timp relativ scurt dacă aveți certificatul de naștere și dovada locativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare buletin provizioriu fara niciun act whitecristal14 whitecristal14 Buna ziua!Viitorul meu socru are o problema foarte grava de sanatate, depistata ieri. A refuzat internarea in spital pe motiv ca nu este asigurat ( nu ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de identitate provizorii cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza; - documentele ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie Linca Linca Buna seara nepotul meu are hotarare definitiva pentru inregistrare tardiva,trebuie sa scoata mai intai o carte provizorie de identitate si apoi certificatul ... (vezi toată discuția)