avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare buletin provizioriu fara niciun act
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare buletin provizioriu fara niciun act

Buna ziua!Viitorul meu socru are o problema foarte grava de sanatate, depistata ieri. A refuzat internarea in spital pe motiv ca nu este asigurat ( nu lucreaza, are buletinul pierdut si certificatul de nastere de mai bine de 10 ani) si ca nu avem bani sa-i platim operatia si spitalul. Eu si fiul sau nu dorim sa-l lasam asa si l-am convins sa se opereze, ne-am documentat si vrem sa-l asiguram.O sa platim saptamana urmatoare taxa la anaf si apoi il inregistram la casmb. Intrebarea mea este, fiind o problema grava ce trebuie o operatie rapida, care e sansa sa-i elibereze un buletin provizioriu ( cu care sa ne prezentam la anaf) avand in vedere ca el nu are, in prezent, nici macar un act care sa dovedeasca cine este? ... Stiu ca pentru duplicat certificat de nastere, este nevoie de buletin, deci nu merge nici asa. Singurul act ar fi certificatul de nastere ai fiului lui, unde scrie doar numele. :( Este vorba despre un anevrism ce are nevoie de interventie.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 12:37, 21 August 2022
Să meargă la Evidență acolo unde și-a făcut ultima dată cartea de identitate.
Să aibă la el:
- două fotografii mărimea ¾ cm cu o bandă albă de 7 mm la bază - tip buletin, știu cei de la studiourile foto cum trebuie să fie
- trebuie achitată o taxă pt carte de identitate provizorie pe numele lui de 1 leu la Impozite și taxe
- ar fi bine dacă ar avea un act cu poză - diplomă de studii, de exemplu.

Dacă s-a născut în localitatea unde sunteți poate face cerere totodată și pentru certificatul de naștere.

Cereți totuși informații la Evidență înainte de a face drumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin provizioriu fara niciun act whitecristal14 whitecristal14 Buna ziua!Viitorul meu socru are o problema foarte grava de sanatate, depistata ieri. A refuzat internarea in spital pe motiv ca nu este asigurat ( nu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Act de identitate fara act de spatiu handsu handsu Daca unei persoane i se expira buletinul de identitate , dar datorita unor imprejurari nefericite nu are domiciliul nicaieri ,apartamentul acesteia fiind ... (vezi toată discuția)