avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii confidentiale in Asociatii proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii confidentiale in Asociatii proprietari?

De ce salariile angajatilor Asociatiilor de proprietari sunt confidentiale?
Sunt platite de locatari. Vrem sa stim pe ce se cheltuiesc banii nostri. Nu ni se permite accesul la acte. Exista vre-un alt for care sa-i verifice in afara de acel fiasco numit "adunare generala"? La noi sunt 4 angajati plus presedinte. Exclud cenzorul care e necesar. Si se zvoneste ca fiecare are peste (echivalentul a) 1000 € salar. Pentru 3 ore pe zi, 3 zile pe saptamana, numai dimineata. Dintre toti, doar contabila se vede ca munceste.
Cel mai recent răspuns: membruAsociatie , utilizator 19:23, 21 August 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nimic confidențial. Se votează în AG aceste indemnizații, conform art. 53 din legea 196 din 2018. Tot conform aceleiași legi, art. 28 aveți dreptul să cereți copie după PV al ultimei AG în care s-a votat cuantumul indemnizațiilor. Nu acționează GDPR, pentru că s-a votat indemnizația unor funcții, nu a unor persoane.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 indemnizatiile personalului angajat al asociatiei de proprietari sunt hotarate de catre participantii la adunarea generala si sunt cuprinse in bugetul de venituri si cheltuieli anual
Conform disp l nr 196/2018 reprezentantii asociatiei de proprieari au obligatia legala dupa adunarea generala sa afiseze la loc vizibil hotararile adoptate de catre particpanti
Conform displ nr 196/2018 indemnizatiile se consemneaza in lista lunara de intretinere astfel ca nu pot fi apreciate drept confidentiale
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este confidenţial.
Sunt unii care vor sa tina secret fata de altii dar nu au acest drept.
Puteti solicita în scris și aveți și drept la proces dar sa nu încercați fără avocat intrucat se mizează pe faptul ca oamenii nu cunosc legea.

Se mai mizează și pe faptul ca unii judecători greșesc.

Banii dati la avocat se recuperează de la asociație dacă câștigați procesul.
Mulți nu știu acest lucru.

Ultima modificare: Luni, 22 August 2022
Manuela Rășină, administrator


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Nu este confidenţial.
Sunt unii care vor sa tina secret fata de altii dar nu au acest drept.
Banii dati la avocat se recuperează de la asociație dacă câștigați procesul.
Mulți nu știu acest lucru.

Adevarat, vor sa tina secret.
Adevarat, multi nu stiu legile (macar ce e necesar) si nu-si cunosc drepturile.
Multumesc pentru sfat.
@ynocentta In lista lunara de intretinere sunt ascunse in "cheltuieli generale pe apartament" unde mai intra si alte cheltuieli marunte. Nu stim cat de acolo sunt salariile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează ... costel5 costel5 Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează salariul președintelui de asociație proprietari (bloc)? N ar trebui votat de către ... (vezi toată discuția)
flory_mr flory_mr Citind articolul 53 litera g din Legea 196/2018, constatăm că fără acordul dat de proprietari doar în cadrul unei Adunări Generale anuale, Fondul ANUAL ... (vezi toată discuția)