avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, am și eu o întrebare! Fiul meu în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, am și eu o întrebare! Fiul meu în vârstă de ...

Bună ziua, am și eu o întrebare!
Fiul meu în vârstă de 18 ani a fost prins de poliție în timp ce fuma o țigară cu Canabis împreună cu alți 5 tineri!
Ulterior l-au percheziționat, și găsindu-i permisul de conducere în buzunar, l-au dus la mașină și polițistul ia zis că îi reține permisul fiindcă el a condus drogat!
Vă rog să îmi spuneți dacă este legal cea ce a făcut și ce am putea face în acest caz!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 16:03, 27 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta retinerea permisului de catre politist, dar ce puteti invoca ca motiv in conditiile in care masina fiului dvs. se gasea in zona in care tinerii au consumat canabis ?!
Posibil sa urmeze o cercetare penala. Ar fi bine sa angajati un avocat specializat in astfel de cazuri.
Unde se poate face această contestație!?
Avem un avocat care se pare ca nu se pricepe exact! Dânsul a încercat să ia legătura cu procurorul de caz să îi dea permisul înapoi care nu a stat de vb cu el, îs spus să îi scrie.
Mașina nu se afla în zonă unde ei erau găsiți, și fiul meu a vorbit cu cineva să o ducă acasă, fără ei, nu avea intenția s-o conducă.

POPA GHEORGHE a scris:

Puteti contesta retinerea permisului de catre politist, dar ce puteti invoca ca motiv in conditiile in care masina fiului dvs. se gasea in zona in care tinerii au consumat canabis ?!
Posibil sa urmeze o cercetare penala. Ar fi bine sa angajati un avocat specializat in astfel de cazuri.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am o banuiala ca fiul dv. a omis sa va spuna niste detalii din poveste, cred ca conducea si a fost prins la un filtru sau pur si simplu oprit de catre rutiera, pus aparatul drug test si a iesit pozitiv la cannabis sau mai multe, eu stiu :-? ideea e ca politistii pot sa fie trasi la raspundere, penal, daca au mintit, dar nu prea cred ca au mintit, unde s-a petrecut toata intamplarea?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2022
Lonapak, utilizator
Întâmplarea sa petrecut la Ineu județul Arad, și să întâmplat exact cum am scris, toți restul tinerilor au fost martori și au declarat lafel!

Lonapak a scris:

Eu am o banuiala ca fiul dv. a omis sa va spuna niste detalii din poveste, cred ca conducea si a fost prins la un filtru sau pur si simplu oprit de catre rutiera, pus aparatul drug test si a iesit pozitiv la cannabis sau mai multe, eu stiu :-? ideea e ca politistii pot sa fie trasi la raspundere, penal, daca au mintit, dar nu prea cred ca au mintit, unde s-a petrecut toata intamplarea?

Dubios atunci, fiul dv. are permisul retinut pentru art. 336 conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante?

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Am făcut un accident sub influenta stupefiantelor Emanuel98 Emanuel98 Am făcut un accident cu mașina, nu am lovit pe nimeni doar miam spart mașina nu sunt pagube materiale sau morale și mi sa reținut permisul și de ... (vezi toată discuția)
Accident cu complicatii alin-rpz alin-rpz Buna ziua, Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc. In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata ... (vezi toată discuția)