avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate angajatorul sa imi inceteze contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate angajatorul sa imi inceteze contractul de drepturi de autor daca sunt insarcinata in concediu medical sau prenatal?

Buna ziua. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si din saptamana 14 sunt in concediu medical, cu o intrerupere de cateva zile. In cadrul agentiei unde sunt agajata se fac restructurari si reorganizari. Precizez ca venitul meu lunar de la agentie este format din contract de munca si contract de drepturi de autor. Intrebarea mea este daca angajatorul imi poate desfiinta contractul de drepturi de autor in aceasta perioada de concediu medical sau peste 3 saptamani cand intru in prenatal? Dar sa imi micsoreze salariul poate? De dat afara, din cate am inteles, nu ma poate da, atata timp cat nu se desfiinteaza firma. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:42, 19 Ianuarie 2010
Buna ziua,
cat timp sunteti in concediu medical, nu se pot face niciun fel de modificari asupra contractului d.voastra, el fiind suspendat in momentul intrarii in concediu medical.
Dar in concediu de maternitate (prenatal si postnatal)? Multumesc ... O zi buna
ramona.bosinceanu a scris:
Buna ziua,
cat timp sunteti in concediu medical, nu se pot face niciun fel de modificari asupra contractului d.voastra, el fiind suspendat in momentul intrarii in concediu medical.

Da, dar numai cu privire la contractul de munca. Protectia va e asigurata numai in ce priveste relatiile de munca, or contractul de drepturi de autor e cu totul altceva. El nu poate fi incetat sau modificat unilateral decat in cazurile expres prevazute in contract, dar aceste aspecte nu au legatura cu sarcina dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal in caz de desfiintare institutie publica geo1303 geo1303 Buna ziua. M-asi bucura sa ma lamuriti intr-o speta mai dificila, si anume...lucrez la o institutie publica infiintata pin lege din anul 2000. Am un baietel de ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic insarcinata si am fost anuntata ca voi primi preaviz adriana_gianina adriana_gianina Buna Ziua sunt insarcinata in 10 saptamani , in data de 8.10.2010 ar trebui sa reincep serviciul ( fetita implineste 2 ani).Am luat legatura cu departamentul ... (vezi toată discuția)
Preaviz pentru gravida, functionar public loriuta loriuta Odata cu regionalizarea foarte multi functionari publici au primit preavize cu posibilitatea optiunii pt un loc vacant pt care tb dea concurs in cazul in care ... (vezi toată discuția)