avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua, Doresc să cumpăr un teren intravilan ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua, Doresc să cumpăr un teren intravilan arabil, urmând ...

Bună ziua,
Doresc să cumpăr un teren intravilan arabil, urmând să construim o casă pe el in viitorul apropiat. Îmi puteți spune ce acte trebuie să conțină pentru a fi legal la vânzare,pentru a construi pe el?!

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:03, 31 August 2022
Buna ziua, in primul rand va trebuie un certificat de urbanism, un extras CF ca sa vedeti daca puteti construi. In rest, actele obinuite oricarei vanzari pe care vi le va spune notarul la care veti incheia contractul de vanzare.

Mulțumesc pentru răspuns! Trebuie să aibă el certificat de urbanism,nu? Îmi puteți spune ,pentru construcție spațiu locativ+comercial,am nevoie de acord de la vecini?! Terenul are 1000 mp²! Vă mulțumesc!
Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in primul rand va trebuie un certificat de urbanism, un extras CF ca sa vedeti daca puteti construi. In rest, actele obinuite oricarei vanzari pe care vi le va spune notarul la care veti incheia contractul de vanzare.

terenul nu are certificat de urbanism fiindcă este agricol. certificatul se cere de persoana care vrea sa construiască pe acel teren. certificatul de urbanism va comunica ce condiții trebuie sa îndepliniți pentru a putea construi.
daca de exemplu terenul are ieșirea la strada de 10m, indiferent de suprafață, veți fi refuzat.
Aveți idee cat costă, certificatul de urbanism pt 1000 Mp?! Mulțumesc

adriandimitriu a scris:

terenul nu are certificat de urbanism fiindcă este agricol. certificatul se cere de persoana care vrea sa construiască pe acel teren. certificatul de urbanism va comunica ce condiții trebuie sa îndepliniți pentru a putea construi.
daca de exemplu terenul are ieșirea la strada de 10m, indiferent de suprafață, veți fi refuzat.

pretul nu e proportional cu suprafata, ci cu UAT-ul. Probabil 100 lei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie ContSters160082 ContSters160082 ... am vandut un teren de 430 mp in intravilan acum 1 an de zile, iar acesta zice ca nu poate construi pe el,.... am vreo vina eu acum?!! ma poate acuza de ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligata sa cedez teren pentru drumul comunal? daryana99 daryana99 Buna ziua, Detin un teren intravilan arabil, in suprafata de 1000 mp, format din 800 mp + 200 mp.Pe cel de 800 mp doresc sa-mi construiesc o casa de locuit, ... (vezi toată discuția)
Mentiuni in cf alexandrer alexandrer Buna seara! Suntem interesati de un teren si in acest scop am cerut vanzatorului un extras CF de informare. In cuprinsul acestuia, la partea 1, descrierea ... (vezi toată discuția)