avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCARA GRESITA IN ACTE Buna ziua .doresc sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCARA GRESITA IN ACTE Buna ziua .doresc sa achizitionez un apartament prin credit imobiliar ...

buna ziua .doresc sa achizitionez un apartament prin credit imobiliar si de la banca mi-au cerut opinie notariala ,am primit-o dar ,nu sunt foarte lamurita,contactul de vanzare cumparare este facut intre niste batrani si copii acestora ei stand la scara a iar tranzactia facandu-se pe scara c ,scara c nu exista, pe cadastru si intabulare scara c apare iar pe planul releveu scara a ,m-am dus si m-am interesat la administratia blocului scara este a ,ce se poate face mai ales ca suntem presati de timp avand termren pana la 1 octombrie .Ma gandesc ca se poate obtine creditul dar dupa ce fac .de unde incep cu rectificarea?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2022
Madalinastanescu14, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:03, 24 August 2022
Pentru fluenta si siguranta incheierii documentelor de transmitere drept de proprietate bun imobil,este de preferat sa determinati ca vanzatorii sa intre in legalitate sa desfasoare demersurile pentru indreptare eroare materiala
La asta m-am gandit si eu in principu,dar propietarii sunt in etate si nu prea se descurca,eu am luat legatura si cu notarul care a facut tranzctia intre propietari si ea poate face rectificartea in contractul de vanzare cumparare doar ca ar dura foarte mult modificarea de cadastru si intabulare si ma gandesc ca dupa solutionarea acteor pot face eu demersurile ,cu toate ca la cartea funciara din ce am primit de la noul notar cu care colaborez sa facut o rectificare unde apare blocul c nici decum a
ar dura foarte mult modificarea de cadastru

Atat timp cat notarul emite document autentificat,nu are de ce sa dureze foarte mult notarea acestuia la ocpi
Puteti incheia procura de reprezentare a vanzatorului si dv personal sa depuneti documentul autentificat la registratorul sef al ocpi care in maximum 30 de zile este obligat sa emita document actualizat
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vandut de 2 ori Ginasoare Ginasoare Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate ... (vezi toată discuția)
Notare somatii carte funciara vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Am urmatoarea speta: cumparator de buna credinta, am dobandit imobil dupa ce am achitat catre banca creditul pe care il contractase vanzatorul si pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartament ... plmn plmn Buna ziua. Am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartamen. Am descoperit ulterior ca acel imobil nu are cadastru si nu este intabulat. Notarul imi ... (vezi toată discuția)