avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modificare anexa la contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modificare anexa la contract prestari servicii

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: acum un an am încheiat un contract de prestari servicii in cadrul unui proiect POCU. Contractul prevede cadrul general si pretul, iar anexa detaliază serviciile oferite.
Fata de anul trecut, preturile au crescut si la solicitarea furnizorului ar putea fi ajustate prevederile din anexa fara a umbla la contract, adica sa ne incadram in acelasi pret si să se respecte conditia generala (e vorba de realizarea unor excursii pentru elevi). Practic se elimina 1 obiectiv de vizita, se reduc costurile pentru anumite optiuni din excursie, dar aceasta se va realiza pe același traseu si cu aceleași obiective principale.
Cum ar trebui procedat?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2022
vf2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:37, 5 Septembrie 2022
Sigur că un contract între două părți se poate modifica prin acordul lor. Însă nu știu ce impact ar putea avea această modificare în cazul proiectului POCU. Va trebui văzute condițiile în care v-a fost acordată finanțarea și dacă nu cumva sunteți obligați să păstrați contractul de prestări servicii în forma în care era inițial. Trebuie analizate actele.
Contractul prevede ca in cazul in care conditiile devin neconvenabile financiare se poate renegocia sau rezilia cu acordul partuilor. Ideea este ca nu e nimeni absurd sa ceara ca cineva sa iti furnizeze niste servicii convenite anul trecut la acelasi pret ca acum.
Cel mai simplu inteleg ca este sa se rezilieze contractul vechi de comun acord si sa se contracteze serviciile din nou la preturi actualizate
Buna seara,

Contractul de prestari servicii poate fi reziliat, in baza acordului partilor.

Ulterior, avand in vedere modificarile recent survenite, puteti perfecta un alt contract.

Puteti avea in vedere si perfectarea unui act aditional, la contractul initial.

Pentru a avea in vedere cea mai avantajoasa optiune, apelati la un avocat, care va studia contractul de prestarii servicii, perfectat initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de custodie ? sau ce tip? luca_claudia72 luca_claudia72 intrebare.....ce tip de contract se impune urmatoarei situatii? o sc care comercializeaza si presteaza servicii de montaj de mobilier, doreste un contract ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)
Ordin 1120/2013 - achizitii publice beneficiari privati - exceptiile oug 34/2006 mihaela_faxmedia mihaela_faxmedia Ordinul 1120/2013 - privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privati in cadrul proiectelor finantate din instrumente structurale, nu ... (vezi toată discuția)