avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Doresc sa stiu temeiul legal pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Doresc sa stiu temeiul legal pentru urmatoarele: Bunicul ...

Buna ziua,

Doresc sa stiu temeiul legal pentru urmatoarele:

Bunicul meu din partea tatalui a decedat acum aproximativ 11 ani, iar tatal meu a decedat acum 6 ani. In urma acestor evenimente bunicul meu a fost proprietar impreuna cu bunica mea, care inca este in viata, a unui imobil (casa+teren). Bunicii mei mai au 2 copii care imi vin ca si grad de rudenie matusi. In acest moment se doreste vanzarea acestui imobil fara sa fiu instiintata. Intrebarea mea este daca eu ca si nepoata, am vreun drept asupra acestui imobil si care ar fi pasii de urmat.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pașii de urmat: dezbaterea celor 2 succesiuni, în ordinea deceselor.
Prima- cea a bunicului, moștenitori fiind bunica și cei 3 copii.
A doua- a tatălui dvs, care cuprinde și cota moștenită de tata de la bunic, moștenitori fiind mama și dvs.
Multumesc pentru confirmare. Cu cine ar trebui sa iau legatura prima oara? Care este primul demers cu care sa incep?
Mergeti la.un notar pt a va lamuri ve costuri sunt de ce acte aveti nevoie etc.In cazul in care nu va intelegeti cu ceilalti moștenitori contactati un av pt proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Mostenire Crisant76 Crisant76 Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)