avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Erori de pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Erori de pontaj

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati, daca puteti, cu un sfat in urmatoarea problema:
Societatea la care sunt angajat are implementat un soft pentru gestionarea prezentei angajatilor pe care il accesam pentru a face cereri de concediu. In cazul meu tot anul a afisat ca disponibil un numar de zile reportate din anii anteriori, disponibile la planificare impreuna cu cele 21 legal cuvenite pt anul in curs. In conformitate cu aceasta situatie mi-am planificat si efectuat concediul. Azi, la ultima accesare a softului a afisat un numar de zile depasire a disponibilului, desi la verificarea anterioara- acum 3 saptamani, situatia afisata imi zicea ca mai am 10 zile disponibile. Reprezentantul HR a sustinut ca, in fapt, situatia din soft (cea initiala folosita tot anul de mine) nu corespundea cu situatia reala din cauza unui numar de zile reportate eronat din anul 2020 si ca, cumva, acum s-a actualizat sistemul.
Acum mi se imputa numarul de zile care “a depasit situatia reala” ca neplatite si sunt acuzat ca mi-am luat mai multe zile decat aveam dreptul cu rea vointa.
Eu am capturi de ecran ale investigarii softului de-a lungul anului care imi dovedesc afirmatiile si nu mi se pare normal sa fiu pus sa platesc pentru greseala de preluare a situatiei din 2020 care abia acum a aparut in program.
Intrebarea mea este: pot face ceva ca sa nu mi se impute aceasta greseala care nu imi apartine?
Va multumesc anticipat pentru timp si bunavointa.
Seara faina

Alte discuții în legătură

Legalitate inregistrare zi libera ca zi de concediu (si eventual un termen de "prescriere") mihai335 mihai335 Acum doi ani si 8 luni, mi s-a pus in program o zi libera, ca si zi de concediu de odihna (izolata, doar una in mijlocul lunii). Nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
Zile libere reportate de la un an la altul pispiric pispiric Buna ziua, As avea o intrebare legata de concediul de odihna oferit de angajator si de posibilitatea reportarii acestor zile de la un an la altul. Exista ... (vezi toată discuția)
Cas/cass la o pfa în sistem real care are și cim full-time Gabi-M Gabi-M Salut, Sunt in dubii privind declarația unică pe care am depus-o anul trecut pentru veniturile realizate în anul 2020 pe PFA... Treaba stă în felul ... (vezi toată discuția)