Buna,
Imi pot depune demisia in timp ce sunt in concediu de odihna? Care ar fi articolul din Codul Muncii pe care il pot invoca?
Situatia este asa: ieri am anuntat angajatorul ca doresc sa plec incepand cu 01.10, deci practic stau in preaviz mai mult, nu e problema in acest moment, am considerat ca e ok sa fiu cinstita.
Seful meu direct este in concediu, eu am anuntat inlocuitorul pe linia aceasta de munca, dar care nu are drept de semnatura in companie. Cand am ajuns la HR mi-au inregistrat cerea cu chiu cu vai considerand ca daca nu am acordul scris al sefului , nr de integistrare nu e valid, deoarece am invocat acordul partilor.
Eu am transmis cererea oficial integistrata pevemail sefului, inlocuitorului si hr ului cu solicitare de a primi acordul. Nici un raspuns.
Solutia propusa a fost sa depun demisia cu 20 zile preaviz, doar ca ar fi intr-o zi in care eu sunt in concediu, iar ei considera ca in acesta perioada contractul e suspendat si ca trebuie sa imi reiau activitatea in acea zi.
Citind codul muncii nu regasesc nimic similar, va rog sa ma clarificati, cum e mai corect sa procedez?
Mai am o nelamurire: la acest punct pit considera ca am anuntat pe toate caile posibile angajatorul si ca as putea merge mai departe fara o noua demise scrisa? Practic ei stiu ca plec, am vb personal, am dat email , sms etc.
Pot sa consider ca totul e in regula si sa merg la acest angajator pana pe30.09 asa cum i-am anuntat?
In timpul concediului de odihna CIM nu este suspendat, art. din Codul muncii pt demisie este 81, trebuie depusa cerere scrisa, art.55/lit.b din Codul muncii se foloseste de regula cand se renunta la preaviz, septembrie are 22 de zile lucratoare.
Demisie
Dana_sava98
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste demisia de la actualul loc de munca . Mi-am depus demisia la zi nu au vrut sa o accepte fara preaviz ,am ... (vezi toată discuția)