avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren extravilan proprietar cetatean strain?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren extravilan proprietar cetatean strain?

Buna ziua,
Sunt cetatean roman, casatorita cu cetatean olandez.
In timpul casatoriei, am achizitionat teren extravilan in Romania, terenul fiind doar pe numele meu.
Exista posibilitatea de a pune terenul si pe numele sotului, avand in vedere ca in prezent nu locuim in Romania?
Poate dobandi dreptul de proprietate pe 1/2 din suprafata, nefiind rezident, neavand resedinta secundara in Romania?
In caz de divort, exista vreo modalitate ca dreptul de proprietate sa fie "impartit", si ternul inscris pe ambele nume, in cazul in care divortul ar avea loc in strainatate (Olanda), si ar exista o sentinta de divort care sa indice impartirea egala a acestui bun (ipotetic vorbind, nu stiu daca asa ceva este posibil).
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
Myla, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:19, 26 August 2022
Ați încheiat vreo convenție matrimoniala?
Unde v-ati căsătorit?
Nu am incheiat conventie matrimoniala, ne-am casatorit in Romania.
Atunci nu e nevoie de nimic.
Terenul oricum e bun comun, fiind cumpărat în timpul căsătoriei. Chiar dacă ați semnat contractul doar dvs.
Cetățenii străini, membri ai statelor UE pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Olanda: drepturile asupra unui apartament dobândit prin donație de unul dintre soți, în caz de partaj. ce aș putea face ca să dovedesc autorităților olandeze că acel apartament este bun propriu? AndreB AndreB Buna ziua, In 2005 eram casatorita si tatal meu mi-a cumparat un apartament din economii proprii , dar la notar am specificat ca tatal meu este procurator de ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)
Căsătorie la notar D.D.B D.D.B Bună ziua! Eu am două întrebări: 1. Dacă trăim în concubinaj și avem în copil se poate trece copilul atât pe numele meu cât și pe numele lui? 2. ... (vezi toată discuția)