avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Sotul a primit sentinta pentru alcool la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Sotul a primit sentinta pentru alcool la volan insa ...

Buna ziua. Sotul a primit sentinta pentru alcool la volan insa 2 avocati diferiti au dat 2 raspunsuri diferite ba ca se anuleaza permisul ba ca nu se anuleaza.Sentinta e urmatoarea:

"Pentru aceste motive in numele legii hotareste: In temeiul art 396 alin1,4,10 Cod procedura penala,raportat la art 336 alin 1 Cod penal,stabileste in sarcina inculpatului N.O fiul lui (....) pedeapsa principala de 9 luni inchisoare,pentru savarsirea infractiunii de conducere unui autovehicul sub influenta alcoolului.
In temeiul art 83 Cod penal,raportat la art.84 Cod penal,amana aplicarea pedepsei principale,pe durata termenului de supraveghere de 2 ani,de la data ramanerii definitive.In temeiul art 85 alin 1 Cod penal,obliga pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:(...)
In acest caz permisul e anulat sau find amanarea pedepsei nu e considerata ca o sentinta de condamnare deci poate cere restituirea permisului?
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I se restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan ... Cxxx Cxxx Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan cu alcool acum 2 ani astăzi mi-a venit sentința, Întrebarea mea este, îmi va fi anulat ... (vezi toată discuția)
Interzicerea dreptului de a conduce in perioada de supraveghere german1981 german1981 Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma sentintei de mai jos, respectiv amanarea aplicarii pedepsei, pot sa conduc vehicule din categoria A1(scuter) in ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Ombladon24 Ombladon24 Buna seara .La această decizie este anulat permisul ?temeiul art. 336 alin. 1 CP, cu aplicarea art. 396 alin. 10 CPP, raportat la art. 83 CP stabileşte ... (vezi toată discuția)