avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Daca tatal meu a lasat totul mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Daca tatal meu a lasat totul mostenire fetei vitrege ...

Buna ziua! Daca tatal meu a lasat totul mostenire fetei vitrege cu, contract de vanzare-cumparare se mai face succesiune? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:26, 30 August 2022
Daca nu mai exista interes cu ceva bunuri/drepturi nu .
Dar ce inseamna mostenitor rezervatar? Mulțumesc!
Nu s a incalcat dreptul meu de mostenitor rezervatar?
S a facut act de vanzare cumparare cu renta viagera.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a lăsa moștenire trebuie să fii puțin cam mort. Iar pentru a încheia un contract trebuie să fii destul de viu prin locurile pe unde umbli (notariat). Expresia „a lăsat moștenire ...cu contract” este nepotrivită.

Mai exact, a încheiat un act între vii. Iar actul astfel încheiat este (aparet, cel puțin) un act cu titlu oneros (renta). iar nu o liberalitate (donație/act cu titlu gratuit).

Da, sunteți moștenitor rezervatar, dar ... Rezerva succesorală este partea din bunurile moştenirii la care moştenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinţei defunctului, manifestată prin liberalităţi ori dezmoşteniri.

După toate apartențele (că alte amănute n-am) nu aveți ce să reduceți/obțineți.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul lasat de parinti poate fi atacat de fratii mei? ciubotarugeta ciubotarugeta Buna ziua .Am o scurta intrebare.Am un testament lasat de parintii .Testament notarial .Fratii pot ataca acest testament ?? (vezi toată discuția)
parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) ... Corina271 Corina271 Buna ziua! Parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu cred ca prin donație iar eu sa nu primesc nimic. Noi ... (vezi toată discuția)
Donație sau contract de v-c? Dalida2 Dalida2 Buna ziua. Mătușa mea (sora tatălui) dorește sa-mi cedeze un imobil. Dansa este văduva și nu are copii. tatăl meu este in viața. Mai am un frate din ... (vezi toată discuția)