avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul lasat de parinti poate fi atacat de fratii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul lasat de parinti poate fi atacat de fratii mei?

Buna ziua .Am o scurta intrebare.Am un testament lasat de parintii .Testament notarial .Fratii pot ataca acest testament ??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:10, 27 Ianuarie 2017
da.
Da. Copiii sunt mostenitori rezervatari. Adica au dreptul la rezerva succesorala (= partea din bunurile moştenirii la care moştenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinţei defunctului, manifestată prin liberalităţi ori dezmoşteniri)
In cazul dvs, fratii pot ataca testamentul pentru incalcarea rezervei succesorale. Testamentul urmeaza a fi redus in limita cotelor care li se cuvin fratilor.

Testamentul este recomandabil persoanelor care nu au copii. Pe langa faptul ca e atacabil de ceilalti descendenti, testamentul in sine nu este act de proprietate si ca atare, trebuie dezbatuta succesiunea. Unde obligatoriu trebuie sa fie toti mostenitorii prezenti.
Daca parintii dvs au dorit sa va faca o liberalitate, ati fi putut incheia un act din timpul vietii (vanzare cumparare/donatie/intretinere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație sau contract de v-c? Dalida2 Dalida2 Buna ziua. Mătușa mea (sora tatălui) dorește sa-mi cedeze un imobil. Dansa este văduva și nu are copii. tatăl meu este in viața. Mai am un frate din ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti cand exista testament ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa stiu ce procent mostenesc din un apartament al parintilor decedati amandoi ,am un singur frate dar tatal meu a facut un testamant prin care ii lasa ... (vezi toată discuția)
Donatie! psilemangalia psilemangalia Dupä cum am änteles o\\"Donatie\\"poate fi atacatä än instantä?Dupä cät timp?Sau jocä un rol:factori de timp cänd donatie a fost fäcutä? (vezi toată discuția)