avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am deschis procedura de divorț în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am deschis procedura de divorț în vara,primul termen ...

Buna ziua!
Am deschis procedura de divorț în vara,primul termen fiind în septembrie.Motivul este violenta soțului meu împotriva copiilor majori dar elevi inca.
Întrucât nu am obținut ordin de restricție împotriva pârâtului, m-am mutat împreună cu copiii mei la o ruda.
Acum ,soțul meu a schimbat yala la locuința și îmi interzice accesul în locuința fara niciun motiv legal .Va rog să-mi spuneți dacă există vreo varianta ( până la definitivarea divorțului) prin care sa cer folosință casei doar eu cu cei 2 copii,având în vedere refuzul soțului de a ne permite accesul în locuința și în cazul în care există cam care este perioada de așteptare.
Precizez că avem 2 copii majori, școlari, soțul nu contribuie cu nimic la cheltuielile lor, motivând faptul că au părăsit casa de bunăvoie.

Mulțumesc mult!
Acțiune în reintegrare dar dacă va aflați în divorț poate fi complicat...

Scris din București 2022
Aveti variante dar fara av e mai greu,cerere reintegrare domiciliu,pensi intretinere pana la data finalizarii procesului pe calea ordonantei presedintiale,
.Va rog să-mi spuneți dacă există vreo varianta ( până la definitivarea divorțului) prin care sa cer folosință casei doar eu cu cei 2 copii

Nu exista. Cel mult cereti reintegrarea si daca obtineti, mai incercati mai tarziu cu ordin de restrictie sa il evacuati.

Nu a fost o miscare buna sa plecati. Reintegrare cand sunteti in divort si exista antecedente violente, e greu de obținut.

De vreme ce ați decis să vă mutați de ce mai insistați să reveniți ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile soțului care a părăsit locuința Jokera Jokera Dacă sunt in divorț cu sotul,el a plecat de acasa,eu locuiesc cu copilul in apartamentul,bun comun cu sotul,el are voie sa intre in casa in absenta noastra ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)