avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Va rog,dosarul de cheltuieli al asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Va rog,dosarul de cheltuieli al asociatiei de proprietari, ...

Buna ziua.
Va rog,dosarul de cheltuieli al asociatiei de proprietari,
cine este obligat sa-l intocmeasca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:14, 29 August 2022
Presedintele/ administratorul asociatiei si contabilul intocmesc bugetul de venituri si cheltuieli, se avizeaza de catre comisia de cenzori si se aproba de catre adunarea generala.
Documentele se arhiveaza si se pastreaza in arhiva asociatiei de proprietari.
ce intelegeti prin dosar de cheltuieli?
ASociatia de proprietari prin reprezentant legal si administrator ,lunar intocmesc si afisaza lista lunara de intretinere in care sunt consemnate obligatiile dev plata ale locatarilor
Cine trebuie sa puna documentele in dosarul de cheltuieli (obligatiile de plata locatari) ?
Listele care se afiseaza la avizier vor fi arhivate ulterior prin grija contabilului. La incasarea cheltuielilor de la proprietari, contabilul opereaza intr-un registru in care fiecare proprietar are cate o pagina, pentru evidenta individuala a datoriilor lunare la intretinere - a platilor efectuate lunar de catre proprietari.
Documentele in baza carora se calculeaza obligatiile de plata ale proprietarilor se depun d ecatre persoanele implicate in procesul de administrare,calcul,verificare documente ale asocaitieid e proprietary
Facturile pot fi communicate postal,sau prin email, fax,sau functie de prestator/executant si direct la reprezentantul associatiei de proprietari
Documentele in dosarul de cheltuieli lunare se depun dupa verificari de catre persoana care intocmeste listele lunare de cheltuieli de intretinere de regula administratorul de imobil de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila pt asociatia de locatari cocoranum cocoranum Buna ziua, am o nelamurire referitor la documentelor contabile intr o luna a unei asocatii de proprietari dosarul cu evidenta contabila a unei ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Tabel costuri lunare luminita_zenaida luminita_zenaida Bună ziua, am cumpărat o locuință în altă localitate decât cea unde domiciliez. Tabelul cu costuri se afișează la avizier, eu am rugat firma de ... (vezi toată discuția)