avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața,domnule Consilier juridic referitor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața,domnule Consilier juridic referitor la ce vă ...

Bună dimineața,domnule Consilier juridic referitor la ce vă întrebam săptămâna trecută cu privire la reducerea timpului de lucru la 0,5 din norma întreagă fără acordul meu, angajatorul în speță șc gimnazială,, Ion Buteanu"Buceș a trimis la isj Hunedoara cererea de reducere a unei norme de șofer la 0,5 din norma întreagă iar isj Hunedoara a aprobat această reducere în baza art. 40,alin 1,lit a din legea 53 din codul muncii! Aș dori să știu dacă în acest caz se mai ține cont de acordul angajatului sau angajatorul poate dispune în baza legii menționate reducerea timpului de lucru fără a ține seama de acordul angajatului? Dacă se ține cont de acest acord aș dori menționarea articolului din codul muncii care poate veni în întîmpinarea art 40,ali 1,lit a, pe care la invocat în hotărâre isj Hunedoara, această hotărâre ar trebui pusă în aplicare începînd cu anul școlar 2022-2023.Menționez că ni sa adus oficial la cunoștință acest aspect și am fost puși să semnăm această aducere la cunoștință din partea isj Hunedoara dar am refuzat semnarea acelei circulare pe motiv că dacă semnăm acea aducere la cunoștință am fi de acord cu cele relatate! Aș dori să mai știu dacă am procedat corect refuzînd semnarea acelui document! Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Brădean Florin Ioan , utilizator 18:23, 29 August 2022
ce spuneti dvs ar trebui urmata o alta procedura :
- desfiintara postului cu norma intreaga si infiintarea unui post cu norma redusa
- concedierea dvs si propunerea de acceptare a postului cu norma redusa
Vâ mulțumesc frumos domnule Consilier juridic Cornel Vasile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața domnule consilier juridic, am primit dimineață ... Brădean Florin Ioan Brădean Florin Ioan Bună dimineața domnule Consilier juridic, am primit dimineață de la domnul director al școlii la care lucrez decizia de reducere a normei de lucru de la 1 ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața, sunt șofer la o școală gimnazială și ... Brădean Florin Ioan Brădean Florin Ioan Bună dimineața, sînt șofer la o școală gimnazială și am contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu normă întreagă de 8 ore pe zi! Aș dori ... (vezi toată discuția)
Detasare prin diminuare pisicat pisicat sunt angajata in invatamant pe 1 norma intr-o scoala a venit din ISJ o adresa care spune ca se diminueaza aceasta norma cu 0,5 care va trece la o gradinita ... (vezi toată discuția)