avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA

As dori sa stiu cat costa infiintarea unui PFA la Oficiul Registrul Comertului si ce obligatii fiscale am catre stat?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 14:02, 19 Ianuarie 2010
Te costa probabil maximum 250 RON.
Obligatiile la stat sunt 16 % impozit pe profit si 5,5 % CAS.

Daca esti pe impozit determinat pe baza de norma de venit, platesti o suma fixa pe an in functie de activitate.
Normele de venit se aplica doar la unele activitati (dactilografa, pompe funebre, morar, taximetrist, servicii informatice, etc.)
Lista cu impozitele fixe le iei de pe site-ul ANAF in judetul tau.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Pfa manichiura babosmelinda babosmelinda Buna ziua asi vrea sa ma interesez pas cu pas ce acte/formulare trebuie ca sa pot lucra ca manichiurist la locuinta proprie ,ce criterii/facilitati sunt cat ... (vezi toată discuția)