avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150 km/h in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150 km/h in localitate. ...

Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150km/h in localitate. N-am oprit la semnalul politistilor, am continuat sa-i dau, am luat-o prin niste sate si am scapat de ei (in urmarirea asta nu s-a mai comis nici o contraventie pt ca erau prea departe sa vada). Pe langa asta, ultima sanctiune a fost undeva prin Martie deci n-au trecut inca 6 luni.

La ce sanctiuni trebuie sa ma astept zilele astea? 100% imi vine cineva la poarta, dupa calculele mele ar fi 180 zile suspendare (120 viteza 30 nerespectare 30 a doua sanctiune in 6 luni) cu vreo 5000 lei amenda (stiu ca cea de viteza este 2900, restul n-am idee)?

Care este sanctiunea maxima si cea minima pe care trebuie s-o trag? Cea minima fiind calculata cu tot cu redobandire (daca am voie). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:26, 30 August 2022
Articolul 102
(4) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul ori de tractor agricol sau forestier a următoarelor fapte:
a) depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
Articolul 100
3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
....................
f) nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu;

Articolul 104^1
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă.

Articolul 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
......................
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
......................
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).
[ link extern ]
Deci inteleg ca 180 zile (150 + 30 pt a doua sanctiune in mai putin de 6 luni de la ultima) este si minimul, si maximul, avand in vedere ca nu pot da examen de redobandire.

In cat timp ar trebui sa apara baietii cu ochii albastrii acasa? Astfel de colectie de sanctiuni mai vine cu dovada 15 zile?
Nu stiu de alea 6 luni.
Nu stiu cind si daca vor aparea "baietii", posibil sa primiti o invitatie pentru declarare sofer. E bine s-o onorati.
Nu veti mai avea drept de circulatie 15 zile.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de 2 ori, contraventii diferite Heresciug G. Heresciug G. Buna seara, Am cateva intrebari legate de prelungirea perioadei de suspendare auto, cat si redobandirea permisului. Acum 4 luni mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza cu peste 70km/h in afara localitatii. se poate sustine examen? Adrxfb Adrxfb Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ordonanta cea noua care spune ca depasirea vitezei legale cu peste 70km/h atrage amenda din clasa a IV a de ... (vezi toată discuția)
Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere ... Mishkulake Mishkulake Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere reducerea la 1/3 a pedepsei, conform noului regulament? (vezi toată discuția)