avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Daca mi-a fost suspendat carnetul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Daca mi-a fost suspendat carnetul de conducere, pentru ...

Buna ziua,

Daca mi-a fost suspendat carnetul de conducere, pentru o perioada de 120 de zile (neavand in trecut antecedente in care sa depasesc viteza legala cu 70 km/h), as avea dreptul sa dau acea testare, astfel incat sa imi scada cu o treime perioada?

Mentionez ca am carnetul de conducere de mai bine de 12 ani si nu mi-a mai fost suspendat niciodata pana acum.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:20, 3 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 104 alin 2 din OUG 195/2002, nu aveti aceasta posibilitate., ati savirsit o contraventie de la 102 alin 4.
[ link extern ]
Va sugerez sa va documentati mai bine. [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
dobosancamelia25, utilizator
Link-ul pe care l-ați postat arată exact același lucru, ca nu aveți dreptul la reducere conform art. 104 alin. 2 pct. b.
Contravenția săvârșită de dvs. o găsiți la art. 102 alin. 4, din OUG 195/2002.
V-am dat deja link.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
latka, utilizator
Buna ziua

latka are dreptate, cititi cu atentie textul ordonantei

ati depasit viteza maxima admisa cu mai mult de 70 km/h --> sunteti pieton 120 de zile.

Articolul 102
(4) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul ori de tractor agricol sau forestier a următoarelor fapte:
a) depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;

Articolul 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza cu peste 70km/h in afara localitatii. se poate sustine examen? Adrxfb Adrxfb Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ordonanta cea noua care spune ca depasirea vitezei legale cu peste 70km/h atrage amenda din clasa a IV a de ... (vezi toată discuția)
Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150 km/h in localitate. ... goldieczr goldieczr Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150km/h in localitate. N-am oprit la semnalul politistilor, am continuat sa-i dau, am luat-o prin niste sate si am ... (vezi toată discuția)