avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul sotiei bunicului fara succesiune - notificat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul sotiei bunicului fara succesiune - notificat pentru a ...

Terenul sotiei bunicului fara succesiune - notificat pentru a fi luat de primarie - Tatal meu, sora lui si sotia bunicului (a2a) au facut acte de reconstituire pentru un teren al bunicului. Au facut iesire din indiviziune la notariat; Cu aceasta sotie bunicul nu a avut copii. Ea are doar un nepot de frate, plecat din Romania. Dupa decesul ei in anii 90 noi am tot platit impozit si la terenul acesta. Nepotul ei nu a deschis succesiune, nu ne-a contactat nici pe noi nici primaria si nu reusim sa-l gasim sau poate stie si nu e interesat.. Dupa 20 ani de plata impozit, primaria ne-a raspuns ca daca nepotul ei nu face succesiunea, terenul va intra in proprietatea lor daca noi oprim platile. Nu a fost si nu este folosit de nimeni. Ce variante sunt?
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 17:49, 31 August 2022
Sa platiti in continuare impozitul sau nepotul sa faca succesiunea.
Daca tot platiti impozit, de ce nu cultivati terenul ?
nepotul nu raspunde unde stiam noi ca il putem contacta; nu ne-a mai contactat de la inmormantare; poate nu este interesat sau nu are posibilitatea sa vina in Romania sau sa faca procura; pur si simplu nu stim;platim impozitul pentru ca este din trunchiul initial de proprietate al bunicilor noastri, suntem vecini (a fost iesire din indiviziune de buna intelegere, parintii nostri - copiii "vitregi" ai decedatei au fost de acord sa-i recunoasca cota pentru ca a fost casatorita cu bunicul mai mult de 20 ani, chiar daca nu i-a crescut, a fost o relatie de respect); nu il cultivam pentru ca terenurile noastre sunt pretabile pt constructii fiind si intravilan, am facut alt tip de investitii la noi si asteptam sa ajunga primaria cu asfaltatul in zona, cu conductele de gaze etc...acela nu e pretabil de constructie e mai mult un deal care ar trebui protejat pt ca de pe versant curge apa spre noi, ar trebui facute anumite lucrari; ne desparte un drum agricol care initial era tot al bunicilor nostri, chiar cadastrat, dar fiind pe o harta nu stiu de care trecut, primaria ne-a obligat sa le cedam drumul, sa refacem cadastru si ne-a prelungit parcelele initiale in compensare cu drumul; dar pe aceasta portiune nu putem face nimic pt ca nu putem cadastra fiind tehnic si practic pe numele unui decedat; iar de vandut sau alte operatii tip "chitanta de mana " si la mica-ntelegere nu suntem genul; am vazut cu alte terenuri in alte zone ce inseamna
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
erriss, utilizator
Va trebui sa contactati nepotul. Puteti apela la cunoscuti comuni, consateni, etc. sau prin consulatul Romaniei in tara unde este nepotul.
Puteti apela la politie pentru a afla daca nepotul a primit vreo viza pentru o anume tara.
Din discutiile avute la inmormantare ar trebuie sa reiasa niste date de contact.
Da, multumesc; cunoastem tara initiala; dar nu ajuta; inclusiv acolo Consulatul Romaniei nu are date cu adresele tuturor romanilor intrati; nu stim daca mai este acolo sau nu; unii nici nu recunosc ca sunt romani, nu-si fac actele curente romanesti, isi schimba numele prin casatorie pentru cetatenie, comunica poate cu consulatul la vot si daca li se cere adresa locala renunta etc; Ma interesa daca exista vreo posibilitate reala prin judecatorie in Romania, chiar neavand calitatea de mostenitor direct, dar fiind din trunchiul de proprietate al familiei noastre. Primaria considera ca daca in 25 ani de la deces nu si-a exprimat optiunea nu mai sunt multe de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare mostenitor catablue catablue Buna ziua, am si eu o dilema si sper sa mi puteti da un sfat . In urma bunicii mele decedate in 1992 au ramas 7 hectare de teren, pana in momentul actual ... (vezi toată discuția)
Plata datorii impozit pentru o succesiune nefacuta Vizi1971 Vizi1971 Buna ziua Nu stiu la cine sa apelez si cum sa rezolv o problema referitoare la plata unor impozite + penalitatile aferente. Inainte de Craciun am primit o ... (vezi toată discuția)
----dezbatere succesiune----- platinium platinium buna seara doamnelor,domnilor consultanti. saptamana trecuta am initiat un topic referitor la o succesiune. o sa integrez in citatul urmator \" La ... (vezi toată discuția)