Buna ziua, am si eu o dilema si sper sa mi puteti da un sfat . In urma bunicii mele decedate in 1992 au ramas 7 hectare de teren, pana in momentul actual nefacandu-se succesiunea. In aceasta primavara toti mostenitorii s-au hotarat ca ar fi timpul sa demareze succesiunea si sa si imparteasca aceste terenuri, doar ca toate acestea intre timp au fost preluate de alte persoane. Toate aceste persoane au pamanturile inregistrate la primarie cu un act de vanzare cumparare intre unchiul meu decedat in anul 2008 care a dat o declaratie pe propria raspundere ca el este unicul mostenitor. Noi(tata si nepotii lui) avem titlul de proprietate in original pe numele bunicii cu toata suprafata, si platim impozit in tot acest timp pana in prezent pe toata suprafata. Va multumesc anticipat pentru raspuns , si va rog sa mi prezentati daca se poate pasii pe care ar trebui sa i fac pentru a ne recupera mostenirea.
Da, Este o situatie penibila. Dumneavoastra trebuie sa actionati cumparatorii in instanta, printr-o actiune "in constatarea nulitatii contractului de vanzare - cumparare" si al dilea capat de cerere revindecarea suprafetetei de teren de la actualii cumparatori. Dupa care trebuie o noua actiune "partaj succesoral cu eventula iesire din indiviziune".. Dar va fi un drum foarte anevoios, daca nu veti consulata un avocat, si, care sa va reprezinte interesele in instanta. Succes.
Multumesc pentru raspunsul rapid. Ar mai fi cateva intrebari, cum se poate ca pe baza unui simplu contract de mana si inregistrat la primarie, o persoana sa se autoproclame unic mostenitor? Permite legislatia actuala sa te declari mostenitor si sa vinzi un bun chiar daca nu este facuta o succesiunei? Contractele din cate stiu nu sunt facute in fata unui notar deci m as gandi ca nu ar trebui sa aiba valoare, si pe de alta parte de ce am platit noi in tot acest timp impozit pe aceste terenuri?Nu poate fi vorba de abuz in serviciu a functionarului primariei? Pan la urma este un fals in declaratii a unchiului meu decedat, si oricum toate partile implicate stiau ca el nu are drept de vanzare a acestor terenuri si totusi au facut aceste contracte.... e nasol ca nici nu stiu de unde sa incep