avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am fost înregistrat de aparatul radar cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am fost înregistrat de aparatul radar cu peste 70 ...

Bună ziua!
Am fost înregistrat de aparatul radar cu peste 70 km pe segmentul respectiv de drum. Agentul de politie a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe termen de 120 de zile conform noului cod rutier din 2022 și o dovada fără drept de circulație. Practic când mi-a înmânat procesul verbal a spus sa schimb locul cu pasagerul din dreapta, care bineînțeles ca avea permis de conducere.
La întrebarea dacă pot dispune de scurtarea perioadei de suspendare, acesta a afirmat ca NU se poate, deși în codul rutier de pe situl :[ link extern ] .

Menționez ca nu am săvârșit nicio contravenție in ultimele 12 luni.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:49, 30 August 2022
Agentul de politie are dreptate, pentru o astfel de contraventie, din categoria celor de la 102 alin 4 din OUG 195/2002, nu se acorda reducere.
Articolul 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
......................
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire viteza cu peste 70km/h in afara localitatii. se poate sustine examen? Adrxfb Adrxfb Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ordonanta cea noua care spune ca depasirea vitezei legale cu peste 70km/h atrage amenda din clasa a IV a de ... (vezi toată discuția)
Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150 km/h in localitate. ... goldieczr goldieczr Acum cateva ore am fost prins de radar cu 150km/h in localitate. N-am oprit la semnalul politistilor, am continuat sa-i dau, am luat-o prin niste sate si am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! poate fi obținută reducerea perioadei de suspendare ... Tudor Victor Constantin Tudor Victor Constantin Bună ziua! Poate fi obținută reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere prin intermediul instanței de judecată? E vorba de o suspendare ... (vezi toată discuția)