avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La o donatie cu stipularea in actul notarial a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La o donatie cu stipularea in actul notarial a dreptului de uzufruct ...

La o donatie cu stipularea in actul notarial a dreptului de uzufruct in favoarea donatorului, cine are obligatia platii impozitului pe imobilul respectiv ? Proprietarul de ``proprietate nuda`` sau beneficiarul de uzufruct viager?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:26, 30 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul evident. Uzufructuarul are doar un drept de folosință. Impozitul este pe proprietate deci se va plăti de cel ce are proprietatea și nu uzul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile nudului proprietar uzufruct viager bolnic bolnic Ce drepturi are nudul proprietar in cazul dobindirii unui apartament care are clauza de uzufruct viager in favoarea sotului fostei proprietare a ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare imobil directia de venituri izabell izabell Buna ziua,as dori sa stiu de ce la Directia de venituri din orasul meu ,imobilul care este proprietatea mea prin Contract de vanzare-cumparare eu avand drept ... (vezi toată discuția)