avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadru legal schimbare propietate detinuta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadru legal schimbare propietate detinuta in indiviziune

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea speta:
Exista o propietate obtinuta prin mostenire detinuta in indiviziune de doua persoane A si B (A = 1/2 si B= 1/2).
Presupunem ca persoana B nu doreste sa schimbe status quo-ul in sensul ca nu doreste sa gaseasca o cale amiabila prin care nici sa isi vanda partea din mostenire catre persoana A dar nici nu doreste sa cumpere cealalta parte de la persoana A
Intrebare: care este calea legala (facila) prin care persoana A poata sa "forteze" situatia astfel incat persoana B poata :
(1) fie compensata material (la un pret dat de un evaluator) de catre persoana B si astfel persoana B sa ramane in propietate cu cota 1/1
(2) fie persoana B sa fie obligata sa compenseze persoana A intr-un mod similar (material - la un pret dat de un evaluator) astfel ca persoana B sa ramana in propietate cu cota 1/1

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
sotetm, utilizator
Singura solutie este actiunea debl iesire din indiviziune realinstsrealizatanta.Discutati cu un av pt a intelege ce variante aveti,costuri ,durats etc.Varianta facila se putea realiza si la notar amiabil.daca exista intelegere daca nu exista prima varianta este si singura...
Singura solutie este actiunea de iesire din indiviziune realizata prin instanta.Discutati cu un av pt a intelege ce variante aveti,costuri ,durată etc.Varianta facila se putea realiza si la notar amiabil.daca exista intelegere daca nu exista prima varianta este si singura...
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la un imobil supraevaluat: cum se plătesc sultele precizate în sume fixe dacă nu se vinde la prețul stabilit? karrigan karrigan Buna seara, Urmeaza sa dezbat o succesiune pentru unul din parinti, la partaj ne prezentam: 1 sot in viata 1 fiu 1 fiica vitrega, din prima casatorie a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune manolescu_radu manolescu_radu locuim intr-un imobil(apartament) compus din trei camere.Eu sunt propietar pe doua camere iar colocatarul propietar pe a treia camera si care doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa ambii parinti decedati V.Dinca V.Dinca Buna ziua, speta mea este urmatoarea: Doresc sa deschid o succesiune dupa parintii mei care sunt decedati de 35 de ani tatal si 16 ani mama. Mai am un ... (vezi toată discuția)