avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara . In urma cu doi ani și jumătate o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara . In urma cu doi ani și jumătate o cunoștința ...

Buna seara . In urma cu doi ani și jumătate o cunoștința care are apartamentul la ultimul etaj avea probleme cu izolație și a încercat in nenumărate rânduri sa o facă cu asociația de locatari fără succes . Așa ca și-a făcut izolație pe banii ei și de atunci nu reușește sa ia banii înapoi cu toate documentele și cu dovezi video pe care le deține . Ce ar trebuii sa facă pentru a-și recupera banii ? Mulți au sfătuit-o sa se ducă in instanta fiind vorba de 13.000 de roni .
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
Crisdea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:32, 31 August 2022
1-Conform disp L nr 196/2018 asociatiile de locatari au avut termen sa actualizeze documentele persoanei juridice pentru transformare in asociatii de proprietari
2-Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Cunostiinta in discutie anterior demararii luctrarilor la partea comuna a discutat cu reprezentantii asociatiei ,care aveau obligatia legala sa asigure starea tehnica a partii commune de Constructii si instalatii din condominiu?
In ce constau documentele justificative?
Pentru a recupera suma financiara ar fi trebuit sa incheie document legal cu asociatia de proprietari in care sa se consemneze necesitatea si urgenta hidroizolatiei terasei, parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 asociatiile de proprietari au obligatia legala sa constituie si sa actualizeze fond de rulment si de reparatii pentru asigurarea fondurilor de plata facturi/prestatori si executarea de reparatii la parti commune
Pentru eventuala solutie recuperat bani,reveniti cu precizari concrete vis-a-vis de documentele justificative ale lucrarii

Crisdea a scris:

Ce ar trebuii sa facă pentru a-și recupera banii ? Mulți au sfătuit-o sa se ducă in instanta fiind vorba de 13.000 de roni .

Au sfatuit-o bine, vorba multa, saracia omului, asa ca sa nu mai stea, sa-si angajeze avocat si sa dea asociatia in judecata. Trebuie sa aiba documente pentru banii cheltuiti pe lucrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intr-un bloc unde beciul este inundat ... alexandra50 alexandra50 Buna ziua,as dori sa stiu, intr-un bloc unde beciul este inundat si prezinta un focar de infectie, tevile de apa potabila zac in apa menajera, cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)
Pentru renovarea casei scarilor putem beneficia de bani din fondul ... vass georgeta vass georgeta PENTRU RENOVAREA CASEI SCARILOR PUTEM BENEFICIA DE BANI DIN FONDUL DE REPARATII DIN CADRUL ASOCIATIEI DE LOCATARI?DACA RASPUNSUL E POZITIV VA ROG SA-MI ... (vezi toată discuția)