avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine incaseaza arenda in urma trasferului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine incaseaza arenda in urma trasferului de proprietate ?

Am achizitionat un teren pe firma de la o alta firma care avea contract de arenda in vigoare si pentru care vechiul proprietar impreuna cu arendasul au convenit incetarea din data de 01 septembrie. Tranzactia a avut loc in luna martie. Vechiul proprietar a trimis notificare catre arendas sa ii achite contravaloarea arendei pentru anul in curs. Cine primeste arenda in acest caz, vechiul proprietar sau actualul propietar? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gruianu_andreea , utilizator 12:48, 31 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Si arenda pentru perioada septembrie - februarie se cuvine fostului arendator ? Ar trebui facuta pe 1/2 ? Este nevoie sa facem un act aditional cu arendasul si apoi taiem factura sau este suficient sa ii taiem factura ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)
Contract arenda Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira ... (vezi toată discuția)
Termen de plata arenda sinady sinady Buna ziua, Detin teren agricol in zona Olteniei, pe care l-am dat in arenda. Este cultivat cu grau. Am optat pentru plata in bani a contravalorii ... (vezi toată discuția)