avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Soacra mea are demență grad accentuat. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Soacra mea are demență grad accentuat. Desi este ...

Bună ziua.
Soacra mea are demență grad accentuat.
Desi este mult mai rau,necesita supraveghere permanentă, nu se descurca deloc singura,comisia a decis ca nu are nevoie de insotitor si nu i-a dat grad grav.
As vrea sa știu dacă este obligatoriu sa aibă un tutore,sau ce avem de făcut?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Iici , utilizator 18:56, 31 August 2022
Puteti fie contesta certificatul de incadrare in grad de handicap in 30 de zile de la comunicarea acestuia.

Fie puteti declansa procedura de punere sub interdictie si numirea unui tutore, insa nu va avea o indemnizatie.
Mulțumesc. Urmează sa contestam decizia.
Ceea ce nu știu și netul ma bagă și mai în ceață...trebuie neapărat sa aibă un tutore, având în vedere handicapul, sau nu e obligatoriu?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Puteti fie contesta certificatul de incadrare in grad de handicap in 30 de zile de la comunicarea acestuia.

Fie puteti declansa procedura de punere sub interdictie si numirea unui tutore, insa nu va avea o indemnizatie.

Nu e obligatoriu, insa poate fi un pericol pentru sine sau pt altii si e bine sa fie protejata legal, medical, social, economic daca are rude care sa se implice in sustinerea si ingrijirea dansei.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri și timpul acordat.
De implicat ne implicam,non stop o supraveghez cu schimbul eu și cumnata mea. Dar nu vreau sa îmi asum sa fiu tutore,de teama ca fiica ei sa nu se retragă, pentru ca nu as putea face față singura nici fizic dar nici psihic. Iar ea,fără nici un motiv plauzibil vrea ca eu sa fiu tutore.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu e obligatoriu, insa poate fi un pericol pentru sine sau pt altii si e bine sa fie protejata legal, medical, social, economic daca are rude care sa se implice in sustinerea si ingrijirea dansei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal pentru handicap dorinaileana dorinaileana Buna ziua, ma numesc Dorina, si vreu sa adresez o intrebare, dar mai intai, o scurta expunere a problemei mele. Am un frate, bolnav psihic cu diagnosticul: ... (vezi toată discuția)
Mama mea 87 ani a fost diagnosticata cu demență mixta.de doi ... luxi luxi Mama mea 87 ani a fost diagnosticata cu demență mixta.De doi ani stau in permanenta cu ea pentru că necesită supraveghere permanenta deoarece nu se ... (vezi toată discuția)
Andrei are nevoie de ajutor......... gabeanu gabeanu am un copil de 7 ani si jumatate cu grad de handicap 1.mama a beneficiat de concediu de cresterea copilului pina la 7 ani.acum e nevoita sa mearga la lucru ... (vezi toată discuția)