avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul detasarii unui functionar public care ocupa o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul detasarii unui functionar public care ocupa o functie ...

In cazul detasarii unui functionar public care ocupa o functie de conducere( director general adjunct) la o alta institutie pe un post inferior( director executiv), salariul favorabil fiind de la institutia de la care pleaca, va fi preluat cu toate drepturile salariale avute ?si care dintre cele 2 institutii va face plata salariului? Mentionez ca functionarii din cadrul institutiei care il preia, nu beneficiaza de sporuri,
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2022
laana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 1 Septembrie 2022
Pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul. Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, el are dreptul la acest salariu.

Plata o face unitate la care este detasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ale functionarului public detasat paulpopa5 paulpopa5 Care sunt drepturile de care va beneficia un functioar public detasat de la o institutie publica la care beneficia de un salariu si de unele sporuri mai mari ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public detasat blackjack blackjack In cazul detasarii unui fuctionar public care institutie ii va plati acestuia salariul? (cea de la care a fost detasat sau cea la care a fost detasat) (vezi toată discuția)
Detasarea in cadrul altei institutii, urmata de reorganizare sburlea corina sburlea corina Un funcţionar public este detaşat in cadrul altei instituţii pe o perioada de 6 luni şi in acest interval se supune reorganizării instituţia de la care a ... (vezi toată discuția)