avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Scriu cu dorința sa ma puteți ajuta. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Scriu cu dorința sa ma puteți ajuta. Cumnata mea ...

Bună ziua!
Scriu cu dorința sa ma puteți ajuta. Cumnata mea sarboaica vrea sa divorțeze de fratele meu ( roman). Căsătoria a avut loc în România. Din păcate, ea nu dorește sa vina în tara pentru a merge la notar sa divorțeze.
1. Poate sa dea divorț în Serbia? ( în judecata)
2. Poate sa meargă fratele meu în Serbia la un notar pentru un divorț amiabil? Dacă da, se va specifica o suma fixa, numerica, pentru pensia alimentara sau se va specifica " 1/3 din venitul net".
3. Știți ce procent din salariul net ( știam de 1/3) revine pentru pensia alimentara?
4. În cazul în care la notarul din Serbia nu trebuie specificata o suma fixa pentru pensia alimentara (știu ca în România se specifica 1/4 din salariul net), la judecătorie trebuie sa se prezinte cu contractul de munca sau îl vor cere instanta ulterior?
As avea mai multe întrebări, însă dacă îmi puteți răspunde sigur sigur la cele de mai sus, v-as fi foarte recunoscătoare
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 13:28, 3 Septembrie 2022
Fratele dvs poate solicita desfacerea căsătoriei la instantele de judecata din România, fara sa fie nevoie de prezenta soției la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară în sumă fixă stabilită la notar, modificare în procent din salariu loredana_elle loredana_elle Buna ziua! Am divortat de curand si la indemnul notarului am stabilit pensia alimentara pt cei 2 copii,in suma fixa cu ideea ca va avea grija de ei,ii va mai ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dany3377 dany3377 Buna ziua! Cumnata mea a divortat acum 9 ani de fostul sot. Impreuna au un copil de 10 ani. Divortul a fost facut legal la notar si in urma acestuia s-au ... (vezi toată discuția)