avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii succesiune

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie careia nu ii dau de capat.

Aceasta situatie apare in urma unei succesiuni. Tatal meu a murit si am facut succesiunea pentru un apartament, conform termenilor legali aveam asa: mama ramanea cu 50%, iar eu cu sora mea ramaneam cu partea tatalui.

Eu cu sora mea am decis sa renuntam la partea noastra in favoarea mamei, aceasta fiind mostenitor in viata. Astfel am renuntat pentru ca mama sa detina 100% din apartement.

Daca Doamne fereste, mama trece in nefiinta noi mai avem dreptul la mostenire sau avem dreptul doar 50% mostenirea din partea ei?

Eu aici nu prea inteleg legea.

Va rog sa ma ajutati cu raspuns.

Va multumesc pentru timpul acordat.

Cu stima,
Florin Alexandru
Cel mai recent răspuns: FloAlex , utilizator 16:04, 3 Septembrie 2022
Veți moșteni amândoi, în mod egal tot ce a rămas după mama. Nu asta e problema .
Nu a fost o idee foarte inspirata renunțarea dvs.
La decesul mamei va trebui sa dezbateti din nou succesiunea, de data aceasta la întreg.
Ar fi trebuit sa spuneți "Doamne ferește " daca mama vinde/transmite tot și nu va mai lasă nimic de mostenit, dacă mama se recasatoreste și mai apare un soț supraviețuitor cu drept la moștenire, dacă sănătatea mamei se degradează, cade la pat și proprietatea va fi dificil de administrat.
Buna,

Iti multumesc pentru raspuns!
Atat voiam sa aflu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
FloAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ContComun1 ContComun1 Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si urmeaza sa facem succesiunea, iar apoi partajul, fiind 3 mostenitori (eu, mama si sora). In ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiune, renunțare succesiune! . Alina Palade Alina Palade Bună ziua, situația sta în felul următor :tatăl meu este decedat, noi suntem doua surori și mama în viață dar ea este cu Avc și este în grija mea, ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)