avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si urmeaza sa facem succesiunea, iar apoi partajul, fiind 3 mostenitori (eu, mama si sora).

In mostenire sunt incluse 2 imobile, 2 automobile si niste dividende. Sora mea doreste sa ia unul dintre automobile si unul dintre imobile pe numele ei, iar eu impreuna cu mama mea dorim ca celalalt imobil, automobil si dividendele sa ramana pe succesiune, la comun.

Doresc sa stiu daca este posibil acest lucru din punct de vedere legal sau daca ambele parti sunt obligate sa faca partajul?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
ContComun1, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:16, 15 August 2021
Se poate și asa.
Dar pe termen lung nu e practic.
Ideea partajului este tocmai sistarea stării de indiviziune.
În primul rand automobilele de regula se înmatriculează pe numele unei singure persoane, deci trebuie sa aibă un singur proprietar.
Apoi, la decesul mamei va trebui din nou sa dezbateti succesiunea, dacă mama se recasatoreste, cota acesteia va fi bun comun cu soțul, dacă mama se îmbolnăvește și la un moment dat cade la pat va trebui acordul ei pentru orice etc etc.
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii succesiune FloAlex FloAlex Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie careia nu ii dau de capat. Aceasta situatie apare in urma unei succesiuni. Tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune asa asa Buna ziua.Tata a decedat acum 14 ani nu am facut succesiunea,a ramas mama in apartamentul propietatea lor, acum este imobilizata la pat si nu stim cum sa ... (vezi toată discuția)
Partaj sau succesiune zamfira18 zamfira18 Părinții mei au divorțat. Nu au făcut partaj la bunuri. Între timp tata a decedat. Ce trebuie să facă mama acum: partaj sau succesiune? În ... (vezi toată discuția)