Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si urmeaza sa facem succesiunea, iar apoi partajul, fiind 3 mostenitori (eu, mama si sora).
In mostenire sunt incluse 2 imobile, 2 automobile si niste dividende. Sora mea doreste sa ia unul dintre automobile si unul dintre imobile pe numele ei, iar eu impreuna cu mama mea dorim ca celalalt imobil, automobil si dividendele sa ramana pe succesiune, la comun.
Doresc sa stiu daca este posibil acest lucru din punct de vedere legal sau daca ambele parti sunt obligate sa faca partajul?
Se poate și asa.
Dar pe termen lung nu e practic.
Ideea partajului este tocmai sistarea stării de indiviziune.
În primul rand automobilele de regula se înmatriculează pe numele unei singure persoane, deci trebuie sa aibă un singur proprietar.
Apoi, la decesul mamei va trebui din nou sa dezbateti succesiunea, dacă mama se recasatoreste, cota acesteia va fi bun comun cu soțul, dacă mama se îmbolnăvește și la un moment dat cade la pat va trebui acordul ei pentru orice etc etc.
Succesiune
asa
Buna ziua.Tata a decedat acum 14 ani nu am facut succesiunea,a ramas mama in apartamentul propietatea lor, acum este imobilizata la pat si nu stim cum sa ... (vezi toată discuția)