avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... INCASAREA FONDULUI DE REPARATII Buna seara. Va ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

INCASAREA FONDULUI DE REPARATII Buna seara. Va deranjez cu urmatoarea intrebare: este corect ...

Buna seara. Va deranjez cu urmatoarea intrebare: este corect ca pe chitanta de intretinere sa fie trecut si fondul de reparatii.? Conform legii, acest fond se incaseaza nominal, pe chitanta separata. Am intrebat firma de administratie si raspunsul lor a fost ca avand in vedere ca reparatia este in curs( zugravirea scarii de bloc) este normal ca acest fond sa fie trecut pe chitanta de intretinere. Facand o paranteza, am platit intretinerea si fondul de reparatii- prima rata- luna trecuta, dar firma de administratie a spus ca nu apar inregistrata cu plata primei rate.(????). Apoi am intrebat cand se incaseaza acest fond pe chitanta separata si raspunsul a fost ca aceasta se va face doar pentru reparatii viitoare( nu pentru cele in curs de derulare). Asa se procedeaza legal sau este " ceva putred in Danemarca?". Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:28, 4 Septembrie 2022
nu apar inregistrata cu plata primei rate.

Daca firma de administrare sustine ca nu ati achitat c/v fond reparatii,dv aveti dreptul legal sa prezentati documentul justificativ eliberat de administrator pentru suma perceputa si incasata afferent rata fond reparatii
L nr 196/2018 art 71 al 4 impune ca la perceperea fondului de rulment administratorul de imobil sa elibereze chitanta nominala separata de restul cheltuielilor lunare de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde reclam asociația de locatari? Acustic Acustic In cursul lunilor trecute nici o dată nu a corespuns suma de bani de pe vizier cu cea cerută de asociație. Mereu mi s-a spus că este vorba despre un fond ... (vezi toată discuția)
Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)
Fond de urgență Dental002 Dental002 Bună ziua, Am rugămintea să mă ajutați cu răspunsuri la câteva întrebări. Din câte știu sunt 2 fonduri reținute de asociațiile de proprietari: ... (vezi toată discuția)