avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa fac atct pe casa nepotului minor cu dreptu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa fac atct pe casa nepotului minor cu dreptu sa locuim ...

Cum pot sa fac atct pe casa nepotului minor cu dreptu sa locuim cit traim in casa
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:32, 4 Septembrie 2022
Cu încuviințarea instantei de tutela și desemnarea unui curator care sa semneze actul în locul minorului.
Sau, așteptați sa împlinească 18 ani.
Ceea ce va și recomand.
E una sa încheiați un act cu o persoana majora, care are capacitatea psihica și juridica de a încheia un astfel de act, în deplina cunoștința de cauza și alta, sa încheiați acte în numele unui minor, improprietarindu-l cu un bun si asumandu-si niste obligatii, pe care poate nu si le dorește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)
Moștenire cu condiții, donatie sau..? Ppopescuion Ppopescuion Bună ziua, Suntem 3 frați, iar parintii noștri vor sa ii lase casa unei nepoate. Eu și fratele meu avem casele noastre iar sora este plecata de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- pot dona apartamentul meu proprietare personala , ... MihaiDaniel87 MihaiDaniel87 Buna ziua- Pot dona apartamentul meu proprietate personala , copilului meu de 6 ani cu anumite clauze ( ca dupa moartea mea sa intre in posesia lui legal) ... (vezi toată discuția)