avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua, de curand am deschis o firma de consultanta ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua, de curand am deschis o firma de consultanta auto. ...

Buna ziua, de curand am deschis o firma de consultanta auto. Eu trebuie sa platesc TVA ul intracomunitar, chiar daca eu "vand" serviciul de consultanta?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 19:22, 4 Septembrie 2022
Buna ziua,

Inteleg ca urmati sa vindeti servicii intracomunitare de consultanta.Clientul este persoana juridica din UE cu cod valid de tva intracomunitar, verificabil in sistemul VIES, atunci exista obligatia obtinerii codului special de tva inainte de a emite o factura catre client.Mai intai obtineti cod de tva intracomunitar si apoi emiteti invoice.Codul se obtine dupa depunerea formularului D700.Lunar se mai declara in declaratia 390 serviciul prestat si codul de tva al beneficiarului.

Factura emiteti cu tva zero, dar folosind codul de tva special.

De la anu', atentie, firmele de consultanta devin platitoare de impozit pe profit 16% ca urmare a detinerii codului CAEN 7022.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-platitor de tva sau nu? just_alinuta just_alinuta Buna ziua! Mi-am facut de curand un PFA -ce are ca obiect de activitate 7022( activit. de consultanta). Urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu o ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)