avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e de facut ...

Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e de facut ?

Salut, in urma cu o saptamana am avut un incident in tren cu un individ care parea beat sau drogat, i s-a parut ca m-am uitat urat la el si a vrut sa sara la bataie, inainte sa ma loveasca i-am spus ca sunt politist, ca sa opresc conflictul si sa nu iasa rau. S-a oprit si a continuat sa ma injure (nu m-a lovit) apoi mi-a spus ca o sa vad eu ce patesc ca e din nu stiu ce clan, etc. I-am spus ulterior ca nu sunt politist ci ca am rude in politie si armata si sa stea cuminte ca nu vreau sa sar la bataie ca il voi omori si nu vreau sa ajung la puscarie.

Ulterior individul a fost calmat de catre calatori, fara sa ne atingem unul pe celalalt.

Vreau insa sa depun plangere pentru ca am impreisa ca m-a urmarit la sfarsit sa vada unde ma duc.

Ce pot face in acest caz, pe ce motiv pot depune plangerea ?

Am incalcat vreo lege prin faptul ca i-am spus ca sunt politist pentru a opri o posibila lupta ? am incalcat vreo lege pentru ca i-am spus ca nu vreau sa ne luptam pentru ca il voi omori ?

Va rog sa va imaginati ca in cazul de fata nu aveam ce face pentru a opri conflictul decat sa folosesc aceste tehnici psihologice de a il bloca inainte sa ne luptam.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa depuneti plangere pt amenintare, dar nu o sa duca nicaieri . A fost o cearta în tren si atat.
Totusi, a trecut o saptamana de atunci, ce v-a facut sa scrieti o saptamana mai tarziu si noapte si sa strigati de ajutor la 4 dimineata.
Sa stiti ca sunteti pe un forum , nu e ghiseu non stop
O plângere penală nu va ajuta cu nimic.
Politia ar trebui sa îl găsească pentru audiere dar nu cred ca vor face asa ceva intrucat fapta are un caracter contravențional și nu penal.

Vor încadra la petiții plangerea dvs. daca o vor primi.
Aveti dreptul de a apela și la avocat pentru protecție juridică.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu toata stima, nu mi-ati raspuns la intrebarile fata de care sunt ingrijorat, risc eu personal ceva daca depun aceasta plangere, in sensul ca acuzatul ma poate acuza ca i-am spus ca sunt politist si ca i-am spus ca risca sa moara daca ne luptam ?

La asta ma refer, in situatia data , poate intoarce o anume vina impotriva mea din care eu sa sufar ?

Grija mea este ca acuzatul planuieste ceva din moment ce m-a urmarit la sfarsit, deci o audiere este binevenita, stiu ca are antecedente din ce au zis calatorii, chiar daca nu este tras la raspundere penal este luat in evidenta, insa grija mea este fata de cele 2 intrebari , repet :

Am incalcat vreo lege prin faptul ca i-am spus ca sunt politist pentru a opri o posibila lupta ? am incalcat vreo lege pentru ca i-am spus ca nu vreau sa ne luptam pentru ca il voi omori ?
Cu stima, inteleg ca evitati sa raspundeti la intrebarile celelalte ? Imi-ati dat un raspuns incomplet

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

O plângere penală nu va ajuta cu nimic.
Politia ar trebui sa îl găsească pentru audiere dar nu cred ca vor face asa ceva intrucat fapta are un caracter contravențional și nu penal.

Vor încadra la petiții plangerea dvs. daca o vor primi.
Aveti dreptul de a apela și la avocat pentru protecție juridică.

Scris din București 2022

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Amenințări, urmărire și loviri ionut2131 ionut2131 Bună ziua! In urma cu 4-5 luni, un baiat s-a luat de prietena mea pe strada. EI nu se cunosteau persoanal, nu avusera nicio legatura. Baiatul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Am sunat la 112 pentru că am fost amenințat cu bătaia într-un supermaket și apoi în parcarea lui. să depun și plângere scrisă? sandutudorache sandutudorache Am fost amenintat de un individ cu bataia in incinta unui supermarket apoi si in parcarea supermarketului de un prieten de al lui. Mentionez ca sotia si fiul ... (vezi toată discuția)
L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. ce se va întâmpla mai departe? alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ... (vezi toată discuția)