avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e de facut ...

Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e de facut ?

Salut, in urma cu o saptamana am avut un incident in tren cu un individ care parea beat sau drogat, i s-a parut ca m-am uitat urat la el si a vrut sa sara la bataie, inainte sa ma loveasca i-am spus ca sunt politist, ca sa opresc conflictul si sa nu iasa rau. S-a oprit si a continuat sa ma injure (nu m-a lovit) apoi mi-a spus ca o sa vad eu ce patesc ca e din nu stiu ce clan, etc. I-am spus ulterior ca nu sunt politist ci ca am rude in politie si armata si sa stea cuminte ca nu vreau sa sar la bataie ca il voi omori si nu vreau sa ajung la puscarie.

Ulterior individul a fost calmat de catre calatori, fara sa ne atingem unul pe celalalt.

Vreau insa sa depun plangere pentru ca am impreisa ca m-a urmarit la sfarsit sa vada unde ma duc.

Ce pot face in acest caz, pe ce motiv pot depune plangerea ?

Am incalcat vreo lege prin faptul ca i-am spus ca sunt politist pentru a opri o posibila lupta ? am incalcat vreo lege pentru ca i-am spus ca nu vreau sa ne luptam pentru ca il voi omori ?

Va rog sa va imaginati ca in cazul de fata nu aveam ce face pentru a opri conflictul decat sa folosesc aceste tehnici psihologice de a il bloca inainte sa ne luptam.
e cineva capabil sa raspunda la intrebarile puse de mine sau nu ? am INTREBAT, RISC ceva daca fac plangerea, RISC SA FIU EU TRAS LA RASPUNDERE SAU NU ? pana acum am primit doar "nu da bine", oameni buni, suntem pe un forum profesionist, primesc de la un avocat un raspuns incomplet apoi nu mai zice nimic, iar de la un moderator intrebari de te doare capu. Chiar trebuie sa pun intrebarea de 10 ori pana raspunde cineva profesionist ?

usr22 a scris:

Salut, ziceai că ai rude în poliție, poate te pot ajuta ele....
Pe viitor nu mai fă nici un fel de amenințări că nu dă bine niciunde, se înțeleg greșit și în caz de ceva zice el și martorii că ai vrut să îl omori. În rest să ai la tine tot timpul minim un spray cu piper bun(dispersant, și să nu fie cu gel sau spumă) și vigilență maximă. Poliția nu e niciodată lângă tine să te apere

Puteti sa puneti intrebarea si de 100 de ori , daca cineva vrea ( capabil sau nu ) , va raspunde , si daca nu - nu . Dupa cat de politicos sunteti - sa nu va mirati ...
~ Conținut șters la cerere ~
Ideea e ca el m-a amenintat primul cu moartea, eu am spus doar ca nu vreau sa il omor daca il bat, nu am spus ca vreau sa il omor. Nu stiu unde e amenintarea
Marian Grivita a scris:

Cu stima, inteleg ca evitati sa raspundeti la intrebarile celelalte ? Imi-ati dat un raspuns incomplet

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

O plângere penală nu va ajuta cu nimic.
Politia ar trebui sa îl găsească pentru audiere dar nu cred ca vor face asa ceva intrucat fapta are un caracter contravențional și nu penal.

Vor încadra la petiții plangerea dvs. daca o vor primi.
Aveti dreptul de a apela și la avocat pentru protecție juridică.

Scris din București 2022

Eu răspund scurt și la o întrebare de fel.

Se poate merge la un birou la avocat și discuta o ora sau doua, este bine sa stiti.Se face programare si se merge.
Nu numai ca avocatul va răspunde dar va și explica pe larg raționamentul juridic cu toate ipotezele posibile.
Eu asa fac la consultatia juridica pentru ca am timp sa explic intr-o ora care este rezervata clientului și nimănui altcuiva.
Nici la telefon nu răspund decât dacă este ceva de extrema urgență.
Niciun avocat nu are timp sa desfășoare argumente juridice motivate pe larg pe forum.

Faptul ca i-ati spus ca sunteți polițist sau ca aveți rude în politie nu atrage răspunderea penală în cazul dat.
Exista și ipoteze care atrag raspuderea penală dar nu în cazul dat.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenințări, urmărire și loviri ionut2131 ionut2131 Bună ziua! In urma cu 4-5 luni, un baiat s-a luat de prietena mea pe strada. EI nu se cunosteau persoanal, nu avusera nicio legatura. Baiatul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Am sunat la 112 pentru că am fost amenințat cu bătaia într-un supermaket și apoi în parcarea lui. să depun și plângere scrisă? sandutudorache sandutudorache Am fost amenintat de un individ cu bataia in incinta unui supermarket apoi si in parcarea supermarketului de un prieten de al lui. Mentionez ca sotia si fiul ... (vezi toată discuția)
L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. ce se va întâmpla mai departe? alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ... (vezi toată discuția)