avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unui deces al unui parinte divortat, copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unui deces al unui parinte divortat, copilul minor primeste ...

In cazul unui deces al unui parinte divortat, copilul minor primeste pensie alimentara dupa acesta? Cum se calculeaza?

Daca parintele divortat care primea pensia alimentara pentru copil, in cazil de fata mama, se recasatoreste, copilul minor mai primeste pensia sau il afecteaza noul statut social al acestuia?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:00, 6 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul va primi pensie de urmas, indiferent daca celalalt parinte se recasatoreste sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas pentru un copil lucianberusca lucianberusca Buna ziua, As dori sa stiu daca un copil de 15 ani care beneficiaza de pensie de urmas in urma decesului tatalui sau mai poate beneficia de pensie in cazul in ... (vezi toată discuția)
Divort andreeav84 andreeav84 Buna ziua! Am o intrebare legata de primirea custodiei unui copil de 2 ani in urma divortului.Daca eu sunt cea care da divortul iar sotul a fost cel care a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș Misha15 Misha15 Bună ziua! Pensia de urmaș se mai acorda copilului (tatal a murit) dacă mama se recăsătoreste și își schimba numele? Menționez ca cei 2 părinți ... (vezi toată discuția)