avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! În cazul în care un student, lucrează, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! În cazul în care un student, lucrează, având ...

Bună ziua! În cazul în care un student, lucrează, având contract de muncă, mai poate primi pensie alimentara? Mulțumesc pt răspuns!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:55, 6 Septembrie 2022
poate sa primeasca daca parintele ii da >).
parintele nu mai poate fi obligat sa plateasca pt ca majorul se intretine singur
Depinde de nivelul venitului realizat prin munca si de costurile concrete ale nivelului de trai. De exemplu, daca vorbim de un contract part time si cheltuieli chirie, transport, manuale etc este posibil sa poata fi obligat parintele sa plateasca pensie in completarea venitului realizat si pana la costul lunar concret de intretinere si educare.

Ideea este ca prin lege parintele este obligat sa isi intretina copilul pana la 26 ani cel mai tarziu daca continua studiile, sub conditia dovezii starii de nevoie. Deci daca exista diferenta intre nivelul veniturilor si costul unui trai decent, parintele va putea fi obligat la o suma cu titlu de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pentru student care lucreaza magda_ig2212 magda_ig2212 Bună ziua.Am un copil de 19 ani împliniți anul acesta și a primit pensie alimentara pana în luna august si in luna septembrie nu a mai primit.La ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil lucrand part time AndreiIonut221 AndreiIonut221 Buna ziua, vin catre dumneavoastra cu cateva nelamuri asupra unui caz de pensie alimentara. Am 21 de ani, student dar tot odata si angajat cu acte si carte ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student Andreeaa92 Andreeaa92 Buna ziua ! As dori si eu unele informatii cu privire la pensia alimentara. Daca un copil din cauza unora probleme nu reuseste sa termina cei 3 ani de ... (vezi toată discuția)