avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pentru prima data intr-un proces :((
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pentru prima data intr-un proces :((

Buna, am 23 de ani si momentan lucrez la Primaria Municipiului Bucuresti.Vreau sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti ec as putea face ??
Eu sunt din Tg-Jiu si am avut o relatie cu unbaiat care a durat 4 ani.Am luat bataie de la el de 3 ori si nu am fost sa depun plangere la politie pentru ca ma ameninta ca ma omoara .Emult prea complicata situatia.dupa ce m-am despartit de el in aprilie m-a terorizat aproximativ o luna de zile sa ma impac cu el.Ma tot ameninta ca nu o sa plec din acel oras(el mai avea o relatie cu alta tipa ) si intr-o zii s-a intamplat un incident in scara blocului la unchiul meu .usa era intredeschisa (avea si interfin ) si singurul martor care fuses acolo era unchiul meu.A inceput sa dea in mine si efectiv i-am dat si eu o palma ca nu mai suportam si cand a iesit din scara blocului a cazut si s-a lovit.A mers si a scos certifiat medico legal ..... Are 7 zile spitalizare ...Pe 26 sept am prima infatisare si ma acuza de vatamare corporala ,insulta si plus multe altele minciuni ......
CE POT SA FAC ???
Cel mai recent răspuns: elisabeth , utilizator 08:56, 19 Octombrie 2006
sa spui adevarul pe care ni l-ai spus si noua aici. Sa incerci sa-l demostrezi. Eventual, sa-ti angajezi un avocat.

Sa-i scrii o scrisoare prin care il informezi ca .. il vei acuza de denuntare calomnioasa ... daca vei fi gasita nevinovata in acest proces.
inca ceva, tipu' a fost cumva ajutat sa se impiedice ? :D
Teoria e simpla: tu nu trebuie sa dovedesti nimic in instanta. EL trebuie sa dovedeasca faptul ca leziunile constatate prin certificatul medico legal au fost provocate de tine. Intr-o lume ideala, nu ar avea nicio sansa atata timp cat tu nu ai provocat caderea.

Totusi, el ar putea sa "produca" dovezi. Ar putea aparea martori mincinosi si tot soiul de chestii de genul acesta.

Chiar daca teoria iti da dreptate, in practica ai putea sa pierzi procesul daca nu ai grija. Te sfatuiesc foarte foarte calduros sa angajezi un avocat cu experienta si sa nu apelezi la cel din oficiu (pentru ca de obicei avocatii isi incep cariera ca aparatori din oficiu iar pe masura ce dobandesc o oarecare experienta si clientela renunta la a lucra pe banii de nimic castigati ca aparator din oficiu)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2006
bortosc, utilizator
:( am angajat un avocat cu experienta .... insa el a zis ca o sa puna martori mincinosi ...... cu toate ca atunci cand sa intamplat incidentul am fost decat noi doi si unchiul meu .... ....
eu as putea sa pun martor pe unchiul meu .... si sa mai spun ca " paratul " il acuza si pe unchiul meu ca a dat in el....... va spun sincer este dus cu capul si vrea razbunare ..... pt ca mi-a jurat ca daca nu o sa ma impac cu el o sa se razbune ...
eu acum indiferent de ce sentinta se va da vreau sa aduc dosarul la bucuresti si sa se judece aici .... ce ziceti ?? as putea???? un motiv intemeiat ar fii ca am locul de munca in Bucuresti.... astept raspuns
MERSI TUTUROR CELOR CA MI-AU rRASPUNS
Pe 26 SEPT 2006 are loc prima infatisare la Tg-Jiu acolo unde este paratul (aici am locuit si eu )
Nu cred ca e o idee foarte buna sa folosesti martori mincinosi in proces. Sigur exista vecini care cel putin au auzit taraboiul.

Totusi, cea mai buna aparare a ta (dar uneori e dificil de pus in practica) ar fi sa desfiintezi probele aduse de auzare. Cel care depune marturie mincinoasa se pierde foarte usor in conditiile in care este confruntat in cadrul unui proces.

Incearca sa vorbesti cu vecinii tai sa vezi daca nu ar fi dispus vreunul din ei sa depuna marturie in favoarea ta.

In cel mai nefericit caz cu putinta, poti invoca legitima aparare. Evident, asta numai si numai in cazul in care nu reusesti discreditarea martorilor mincinosi si daca nu mai exista nicio alta cale de scapare (si de preferinta nu in fata instantei de fond). Avocatul tau va sti sa iti dea mai multe detalii in privinta asta (si sper ca l-ai ales bine ;) )

Nu uita: tu nu trebuie sa iti dovedesti nevinovatia. Ea este prezumata. Cel care te acuza trebuie sa dovedeasca faptul ca tu esti vinovata si tu te poti rezuma la a-i desfiinta argumentele.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la mine e simplu nu avem copii nu avrm nimic de impartit ... Kalistro Kalistro Buna ziua, la mine e simplu nu avem copii nu avem nimic de impartit el are viata lui eu pe a mea (el fiind cetatean strain locuind in tara lui) avem fiecare ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort george_lmg george_lmg In aprilie 2007 m-am casatorit iar in dec.2008 am plecat in Suedia si am cumparat o casa.La acea data unicul regim patrimonial cunoscut era \"comunitate de ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de talharie dumutaadrianred dumutaadrianred buna ziua.....sunt din targu mures si am avut neplacerea sa fiu acuzat de talharie pe nedrept.totul incepe de la un furt pe care eu nu l-am facut.a fost ... (vezi toată discuția)