avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

In aprilie 2007 m-am casatorit iar in dec.2008 am plecat in Suedia si am cumparat o casa.La acea data unicul regim patrimonial cunoscut era "comunitate de bunuri",desi la starea civila eu cerusem o casatorie in "separatie de bunuri",dar la primaria Tg-Jiu functionarele au ras de mine.Am facut voia ex-sotiei, o invatatoare smechera care si-a facut buletin de Tg-Jiu, a venit de la Caracal (salariu 13 mil.) la Tg-Jiu (sal.24 mil. la Scoala Speciala), mutatie pe apartamentul meu,etc. Veti vedea cum o escroaca a profitat de un om, datorita unui regim de bunuri (unicul la acea data!) pe care francezii il cunosteau inca de pe vremea lui Napoleon (a se vedea Contele de Monte Cristo...) ! Fiind trecuti de 55 de ani si avand ceva posibilitati (eu, caci pe ea o luasem cu o datorie de 40 mil.) am zis sa rupem cu Romania si sa imbatranim intr-o tara cu adevarat democratica. Eu am inchis firma si am plecat in Suedia, ea a ramas in apartamentul meu din Tg-JIU pana s-a pensionat, in 2010. Din august 2010 a venit in Suedia, dar in toti acesti ani toti banii castigati de ea i-a "pompat" la copii ei, pe care i-a casatorit in 2010 baiatul, respectiv 2011 fata. Cu absolut nimic n-a contribuit in casa pe motiv ca strange pt nunta copiilor, dar si dupa ce i-a vazut casatoriti, a continuat obiceiul. Aici a gasit si servici, desi e pensionara de la Romania, m-a mintit ca va contribui dar n-o face si ma trata pe post de prost pana in aprilie 2011, cand am bagat divort in Romania, acesta s-a pronuntat la 1 nov. si acum suntem la partaj, pe legea romana, dupa noul cod civil. Am vre-o sansa sa nu-i dau 50% din bunuri, avand in vedere ca toate au fost cumparate de mine (inclusiv casa de aici) din economiile pe care le detineam dinainte de aceasta "fatidica casatorie" ? (Ce inseamna sa fii om bun... omul bun e pr...) si mai ales ca am fost si separati in doua tari diferite?
Cel mai recent răspuns: george_lmg , utilizator 16:54, 13 Decembrie 2011
Legea romana doar prezuma ca bunurile sunt comune in devalmasie nu este obligatoriu sa fie si asa. Daca puteti dovedi ca bunurile au fost cumparate de dvs din fondurile obtinute exclusiv de dvs si ca ati si contribuit la casnicie instanta veti reusi sa rasturnati prezumtia si sa primiti dvs. cota de 90-100%.

Este important de stiut ca aveati obligatia de a contribui la bunastarea familiei.

Inteleg ca imobilul din Targu Jiu este cumparat inainte de casatorie? Daca asa este, atunci este bun propriu si sotia chiar nu are nici un drept asupra lui.
Stimate d/le Alex Muntean, e vorba de casa din Suedia! La Tg-Jiu e clar ca e al meu, dar suedezii imi permit un partaj pe legea romana, pentru imobilul de aici! Din 2008 pana in apr.2011 eu am locuit singur aici, in aug.2010 a venit si ea aici, dupa pensionare in Romania, iar in aprilie 2011 eu am plecat in Romania si am bagat divort acolo, relatiile dintre noi devenind insuportabile! Am locuit cu ea aici doar 8 luni, dupa care am lasat-o in casa de aici si eu am asteptat in Romania finalizarea divortului pana in nov.2011. Cheltuielile cu intretinerea casei de aici, cat si din Romania, s-au efectuat prin virament automat din conturile mele, atat aici cat si acolo...Ea e doar o "plosnita" care a profitat de mine... Acum are si servici, suntem divortati din 1 nov.2011 si tot nu vrea sa contribuie cu nimic la intretinere (caldura,apa,gunoi, curent, internet, taxe masina, impozit casa, etc) Desi n-a contribuit cu nimic, vrea jumate din casa si orice lucrusor de-al meu... Ce sanse are sa-si realizeze visul de plosnita ?... (cu stima si multumiri, george_lmg)
Sansele sunt ei sa primeasca ceva sunt mici spre zero cu o buna administrare a probelor. Aveti avocat?

Aduceti ca proba documente cu veniturile dvs. din perioada respectiva si veniturile ei precum si martori ca ea a locuit in Romania pana in 2010.

Dovediti de asemenea cu extrasele de cont ca doar dvs. ati contribuit la plata utilitatilor
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Am un avocat suedez, care probabil ar avea nevoie de un avocat roman cunoscator de engleza pentru dialogare prin internet, inaintea procesului de partaj, care va fi dupa sarbatori.
Ma incurajeaza raspunsul Dv., am adeverinta de la fostul loc de munca al ei din Romania pt. perioada lucrata de ea in Tg-Jiu, viramentele originale de transfer pt banii pt. casa din Suedia, banii folositi de mine pana acum sunt bani dobanditi inainte de casatorie, ca om de afaceri roman, precum si extrasele de cont ale contului de utilitati de aici din care s-au facut platile pt casa in ultimii 3 ani... Va vad ca pe un viitor colaborator al avocatei mele de aici, sa fie intr-un ceas bun ! (cu stima george_lmg !...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei- partaj george_lmg george_lmg In aprilie 2007 m-am casatorit, neintocmind la data respectiva prenuptial caci in veciul cod civil nu se prevedea asa ceva, \"Casa familiei\" fiind constituita ... (vezi toată discuția)
Partaj - procedura de citare, competenta teritoriala george_lmg george_lmg Cum as putea introduce partajul in Romania, daca nu stiu domiciliul ex-sotiei, care locuieste in Suedia si figureaza la Registrul Populatiei pe adresa casei ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort JOHN DOE JOHN DOE Divortul este o experienta oribila si, din pacate, de cateva luni face parte si din viata mea. Stiam ca va fi urat, pentru ca avem doi copii minori la care ... (vezi toată discuția)