avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei- partaj

In aprilie 2007 m-am casatorit, neintocmind la data respectiva prenuptial caci in veciul cod civil nu se prevedea asa ceva, "Casa familiei" fiind constituita din apartamentul meu achizitionat inainte de casatorie. In dec. 2008 am cumparat o casa in Suedia cu bani detinuti d-inainte de casatorie intr-un cont la o banca din Romania ca o resedinta secundara, pentru a fi inchiriata sau imbunatatita si revanduta. Proba ca banii au fost proprii este chiar contul din care a fost platita casa, care era doar pe numele meu, sotia nefiind clienta acestei banci la data respectiva, ci doar doi ani mai tarziu. Are casa din Suedia regim de bun propriu sau de bun comun? Adaug ca partajul se face in Suedia pe legea romana si divortul s-a pronuntat in 1 nov 2011 (deci pe noul Cod Civil) ?

Daca divortul s-a pronuntat in Romania pe legea romana, noi fiind amandoi cetateni romani cu domiciliul initial in Romania, partajul din Suedia trebuie sa urmeze legea divortului, conf. art. 2602 CPP, nu?
Partajul nu se poate face decat in Romania . Bunul se va considera bun propriu dar numai dupa un proces in care va trebui sa dovediti acest lucru, altfel el este considerat bun comun .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort george_lmg george_lmg In aprilie 2007 m-am casatorit iar in dec.2008 am plecat in Suedia si am cumparat o casa.La acea data unicul regim patrimonial cunoscut era \"comunitate de ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei- partaj george_lmg george_lmg Am cumparat un magazin in 1999 si l-am inchiriat in 2006. In 2007 m-am casatorit si in 2011 am divortat. Chiria pe magazin a fost bun propriu sau bun ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)