avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

Am împrumutat o persoana cu 50 000 euro prin ordin de plata ( Banca)pe care am scris imprumut Persoana refuză să i înapoieze. Ce soluții am?
ca sa fie complet ar fi trebuit sa scrieti si termenul de restituire. va trebui sa va judecati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Formulati actiune in fata instantei de judecata pentru a solicita obligarea imprumutatului la restituirea sumei de bani. Avand in vedere ca nu aveti un contract semnat in cuprinsul caruia sa se mentioneze termenul de restituire, anterior initierii litigiului de fond, in care se va judeca daca se impune restituirea, se formuleaza o actiune pentru stabilirea unui termen de restituire. Dupa implinirea termenului stabilit de instanta de judecata pentru restituire, care nu poate fi mai mare de 3 luni, se introduce actiunea in instanta pentru restituirea efectiva.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Daca ati imprumutat 50k E in mod cert va.permiteti sa suportati costurile procesului,taxa timbru,avocat etc.Varianta aleasa nu este cea mai fericita astfel cum v a spus si dna avocat o sa trebuiasca initiate 2 actiuni.Sanse de castig aveti problema este daca aveti ce recupera de la debitor...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pentru obținerea pensiei alimentare este obligatorie ... Aurori Aurori Buna ziua. Pentru obținerea pensiei alimentare este obligatorie angajarea unui avocat? Multumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă numesc constantin dumitra, și vă rog frumos, ... Fox64 Fox64 Bună ziua, Mă numesc Constantin Dumitra, și vă rog frumos, să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație: În 2002, tatăl meu a cumpărat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dacia romania . ce ma sfatuiti ? akmalex akmalex Am achizitionat o masina noua , Dacia Sandero , prin dealerul Mac Auto din Slatina . Avansul l-am platit din luna aprilie 2018 , insa pentru ca am asteptat ... (vezi toată discuția)