avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Pentru obținerea pensiei alimentare este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Pentru obținerea pensiei alimentare este obligatorie ...

Buna ziua. Pentru obținerea pensiei alimentare este obligatorie angajarea unui avocat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 13:20, 5 August 2022
Buna ziua,

Recomandarea mea este sa aveti un avocat care sa va reprezinte interesele in cauza, sansele fiind mai ridicate pentru castigarea litigiului cand speta este analizata de un avocat. Multe persoane fara cunostinte juridice au formulat actiuni in instanta si ulterior tot la avocat au apelat fiindca nu s-au descurcat. E mult mai greu pentru avocat sa preia o speta deja initiata de o persoana fara cunostinte juridice, multi avocati nici nu preiau dosarele in astfel de situatii.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Dacă aveți cunoștințe juridice atunci nu este nevoie de un avocat.
Exista însă posibilitatea ca procesul inițiat de dvs doar pentru pensie de întreținere sa se complice dacă soțul/partenerul formulează cerere reconventionala și solicita și stabilirea unui program de vizita, exercitarea autorității parintesti, domiciliul copilului etc astfel încât o sa aveți nevoie de un avocat.
Bună ziua! Nu este obligatorie angajarea unui avocat, dar ar fi indicat să contractați servicii măcar pentru redactarea acțiunii pentru a se plia pe dispozițiile de procedură (în acest fel și costurile ar fi mai reduse).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut Gabikadum Gabikadum Am împrumutat o persoana cu 50 000 euro prin ordin de plata ( Banca)pe care am scris imprumut Persoana refuză să i înapoieze. Ce soluții am? (vezi toată discuția)
Nulitatea unui act. danaa1 danaa1 Daca la dosar este depus un act care nu este intocmit și nu este indeplinit conform unor legi, actul depus la dosar se poate considera ca fiind nul, insă în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.mi-a fost desfăcut contractul de munca cu acordul ... diana cozma diana cozma Bună ziua.Mi-a fost desfăcut contractul de munca cu acordul ambelor părți dar eu nu am semnat nimic,iar la data respectiva 04.10.2021 eu eram internat.Am ... (vezi toată discuția)