avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul nu vrea să înapoieze partea de onorariu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul nu vrea să înapoieze partea de onorariu ce i-a fost ...

Executorul nu vrea să înapoieze partea de onorariu ce i-a fost anulată de instanță.

Am executat silit o bancă care nu a achitat de bună voie suma datorată. Banca a depus contestaţie la executare şi a obţinut, prin hotărâre rămasă definitivă prin neapelare, întoarcerea unei părţi din suma executată.

Conform dispozitivului hotărârii:
«Se anulează în parte executarea silită şi se dispune întoarcerea sumei de 4313,68 lei.
Se obligă intimata la plata către contestatoare a 353,55 lei cheltuieli de judecată.»

În considerentele hotărârii se precizează:
«Instanţa va anula executarea silită pentru suma de 4313,68 lei compusă din 3855,71 lei obligaţie principală şi 457,97 lei onorariu executor anulat în raport de cuantumul obligaţiei principale pentru care s-a anulat executarea silită.»
«Pentru diferenţa de 457,97 lei va dispune anularea încheierii de stabilire a cheltuielilor de executare, ca excedând valorii stabilite conform art.39 alin.1 lit.a din Legea 188/2000.»

Prin urmare din suma totală de 4313,68 lei, ce trebuie întoarsă, eu voi restitui băncii suma de 3855,71 lei din obligaţia principală care mi-a fost distribuită la care adaug cheltuielile de judecată, iar executorul restituie diferenţa de 457,97 lei adică partea de onorariu ce i-a fost anulată dar care se află încă în posesia sa.

Executorul mi-a relevat faptul că eu voi achita contestatoarei întreaga sumă de 4313,71 lei care include şi partea de 457,97 lei anulată din onorariul său, şi cu toate acestea el nu îmi va returna niciodată această sumă.

Având în vedere că instanţa a stabilit că suma de 457,97 lei a fost însuşită de executor cu încălcarea prevederilor art.39 alin.1 lit.a din Legea 188/2000 şi i-a anulat încheierea de stabilire a cheltuielilor de executare pentru această sumă, este legal ca eu să o suport şi să nu îmi returneze această sumă?
Eu cred că nu este legal şi vă rog să mă sfătuiţi, ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
zet_alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: zet_alina , utilizator 17:11, 8 Septembrie 2022
Rog pe cineva care cunoaște și dorește să îmi spună care este rezolvarea legală a acestei spețe.
Cu mulțumiri, Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor insolvabil.nu are bunuri mobile sau imobile impozabile potrivit adresei de la fisc. florin1960 florin1960 Am imprumutat un prieten in 2008 cu 3500 de euro.In 2010 am inceput executarea silita recuperidu-se 2460 lei din salariu.In 2013 s-a perimat executarea silita ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita mihai62 mihai62 La un debit de 6568 Lei executorul adauga 3256 lei cheltuieli de executare silita!E normal?nu e prea mult? (vezi toată discuția)
Abuzuri si erori frecvente in executari ! Roland Mindrila Roland Mindrila Se observa din practica cateva abuzuri si erori frecvente in dosarele de executare! Potrivit art. 371 indice7 alin. 2 Cod procedură civilă , cheltuielile ... (vezi toată discuția)