avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bun imobil cumparat in timpul casatoriei din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bun imobil cumparat in timpul casatoriei din veniturile ...

Partaj bun imobil cumparat in timpul casatoriei din veniturile exclusive ale unuia dintre soti.

Buna ziua,
Ce se intampla cu un bun imobil cumparat exclusiv din veniturile unuia dintre soti la partaj dupa divort? In concret unul dintre soti cumpara mai multe imobile provenite din veniturile sale mult mai mari decat al celuilalt sot.
Am gasit sentinte judecatoresti unde s-a acordat in functie de contributia fiecaruia, dar nu prea multe cu contributia exclusiva a unuia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:43, 7 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
veniturile din munca in timpul casatoriei sunt bunuri comune, bunurile cumparate sunt comune, se va imparti dupa contributie. Cum unul din soti a contribuit cu mai mult, va cere o cota majorata, va timbra ca atare si va dovedi cu cat a contribuit.
doar bunurile cumparate cu venituri proprii- a vandut vreo mostenire sau a primit donatii in bani sunt proprii, insa si asta trebuie dovedit pt ca nu a specificat in acte caracterul bunului
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns. Banuiesc ca dovada contributiei se va face prin dovedirea provenientei sumelor obtinute? In concret salariul si dividendele primite, pe care s-au platit taxe si care au intrat in cont personal? Sau astea nu se considera?
Victor Savb, utilizator
Depnide de la caz la caz de aceea se merge la avocat si se explica toata situatia..Celalalt sot putea sa nu aiba venituri dar sa presteze munca in gospodarie,ingrijire copii,casa si tot primea o cota parte.Mai mult se calculeaza contributia pe intreaga masa partajabila nu pe bunul imobil x sau y.Sunt n .variante posibile rolul av este sa va obtinab o cota cat mai mare..
Am inteles. Nu avem copii iar casa nu este intretinuta semnificativ intrucat platesc menajera, gradinar, etc. Celalalt sot are venituri, platite de mine intrucat e angajat in firma mea.
Victor Savb, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca dovada contributiei se va face prin dovedirea provenientei sumelor obtinute? In concret salariul si dividendele primite, pe care s-au platit taxe si care au intrat in cont personal?

da
Celalalt sot are venituri,

cu atat mai mult, poste dovedi o contributie
platite de mine intrucat e angajat in firma mea.

asta nu conteaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj...... AVO_JR AVO_JR am nevoie de putin ajutor, mai exact de o informatie referitoare la partaj. in situatia in care noi am cumparat impreuna un apartament (60.000 euro) prin ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)