avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal copiilor mei este coreean si locuieste acum in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal copiilor mei este coreean si locuieste acum in Coreea de ...

Tatal copiilor mei este coreean si locuieste acum in Coreea de Sud, plecând dupa divorțul nostru ce a avut loc in Romania . La notar s-a stabilit o suma pe care el se obliga sa o dea pt fiecare copil ( 3 minori). Dupa ce a plecat nu a platit pensie alimentara decat timp de 6 luni in 2 ani jumătate. Stiti cumva daca exista acorduri intre cele două țări ca sa i se puna poprire pe salariul pe care il ia acum acolo?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
Alekim, utilizator
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 18:48, 27 Septembrie 2022
Ar trebui sa apelati la avocat de acolo.
Plătiți o consultatie juridica în prima faza.
Exact cum este și în România.

Mai aveti și varianta de a depune plângere penală în România.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Incercati sa contactati agentia pensie intretinere din Coreea de Sud (aparent, mesajul nu se posteaza daca scriu exact numele agentiei in engleza). [ link extern ] /

Este o agentie de stat, nu stiu daca acestia va pot ajuta efectiv/legal, dvs fiind in alt stat. Solicitati sa va transmita informatii, daca este posibil, referitoare la procedura de obtinere pensie de intretinere pentru minori aflati in afara statului.

Nu stiu in ce masura puteti executa in acel stat acea intelegere facuta la notar. Daca aveati o hotarare judecatoreasca din Romania, aveati posibilitatea de a formula o cerere in instanta din acel stat pentru recunoastere si executare (cautati pe google termenii in engleza).
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in strainatate intre un cetatean roman si un cetatean din coreea de sud avand un copil minor Cornelia1954 Cornelia1954 Fiica mea s-a casatorit in anul 2012 la ambasada romana din Seul Coreea de Sud cu un cetatean corean. In urma casatoriei a rezultat un copil iar acum sotul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară afectată de poprire. cum pot regla situația conform noului cod de procedură civilă? rebrisoreana_timisoara rebrisoreana_timisoara Buna ziua. Sunt divortat de anul trecut din luna martie, am o conventie parentala cu fosta sotie facuta la notar, copilul este minor cu domiciliul la mama ei ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare despre neplata pensiei de întreținere: cum se procedează pentru a se reține suma din salariu? Sipos Manuela Sipos Manuela Fostul ginere nu a mai plătit pensia alimentara celor doua minore de 5 luni ce putem sa facem sa i se retina din salar lunar bani ce trebuie plătiți pentru ... (vezi toată discuția)